Voleybol

Arkas Spor altyapıya emanet!

01 Eylül 2015 Salı 10:48 - Son Güncelleme 01 Eylül 2015 Salı 11:00

Arkas Spor, bu sezon altyapısından çıkardığı 15 sporcuyla ligde mücadele edecek.

Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi takımlarından Arkas Spor'un, bu sezon altyapısından çıkardığı 15 sporcuyla ligde mücadele edeceği bildirildi.

Arkas Spor Bayan Takım Sorumlusu Uğur Özden, açıklamasında, misyonlarından ödün vermeden kendi bünyesinde eğitim görmüş oyunculara zamanı gelince şans verdiklerini belirtti.

Özden, "Tüm rakiplerimiz yabancı oyuncularla mücadele ederken biz transferi, kendi özümüzde yaptık. Altyapımızdan 15 oyuncu A Takım kadromuzda yer alıyor. Bu, şampiyonluklardan daha önemli bir başarı" görüşünü aktardı.

Takım antrenörü Onur Işıkçı ise küçük yaşta Arkas Spor ailesine katılan sporcuların, artık profesyonel voleybolcu olduğuna işaret ederek, "Biz sporculara sadece voleybolun inceliklerini değil, paylaşmayı, kardeşliği, sevgiyi, takım ruhunu da aşılıyoruz. Böyle bir takımı çalıştırdığım için çok şanslıyım" ifadesini kullandı.

Altyapısından yetiştirdiği Cansın Şurgun ve Gülsüm Alp'i yıllardır kadrosunda barındıran mavi-beyazlı ekip, Gizem Karabacak, Didem Uysal, Pelin Kırtaş, Pınar Kırtaş, İlayda Alkdan ve İlarya Zararsız'ı da geçtiğimiz yıl A Takım kadrosuna dahil etmişti.

Bu sezon da altyapıdan yetişen genç yeteneklere fırsat veren Arkas Spor, Sude Bakkal, Buse Kocakaya, Selin Haşlak, Selda Aksoy, Ayda Önal, Dilara Kocakaya ve Selin Aydın'ı profesyonel takım kadrosuna aldı.

Arkas Spor, geçen sezon Cansu Güngör, Melisa Kerman, Gizem Öcal'ı dış transferde kadrosuna katmış, bu sezon da bu 3 oyuncuya Seramiksan'dan transfer edilen milli oyuncu Büşra Mutlu dahil olmuştu.

Sıradaki Haber
Ay-yıldızlılar dünya ikincisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz