Voleybol

"Türk takımlarının mücadelesi şampiyonu belirleyecek"

02 Nisan 2015 Perşembe 12:26 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 12:32

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Guidetti, "Dörtlü Final"i yorumladı.

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu kendilerinin ya da yarı final turunda karşılaşacakları Eczacıbaşı VitrA'nın elde edeceğine inandığını söyledi.

Polonya'nın Szczecin kentinde hafta sonunda yapılacak Dörtlü Final organizasyonu öncesi AA'nın sorularını cevaplayan İtalyan teknik adam, takımları değerlendirdi. VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA'nın favori olduğunu ifade eden Guidetti, "Yarı finaldeki rakibimiz gerçekten çok güçlü. Bu sene iyi bir takım kurdular. Aramızda oynanacak maç şampiyonu belirleyecek. Çünkü kağıt üzerinde en güçlü takımlar biziz" dedi.

Ev sahibi Chemik'in tecrübeli ve genç oyunculardan kurulu iyi bir ekip olduğunu kaydeden İtalyan çalıştırıcı, "Hücum oyuncuları iyi. 10 bin taraftarın karşısında oynayacaklar. İtalya ekibi Unendo Yamamay da tehlikeli ve iyi bir takım. Kağıt üzerinde o kadar güçlü olmayabilirler ama rahat bir şekilde finallere geldiler. Stressiz bir şekilde mücadele edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

"VakıfBank zoru sever"

Zor anların takımı olduklarını dile getiren Guidetti, takım olarak 4. kez yer alacakları Dörtlü Final organizasyonunda 3. kez kupayı kazanmak istediklerini vurguladı. Eczacıbaşı VitrA ile ilk kez finallerde karşılaşacaklarını anımsatan İtalyan teknik adam, şunları kaydetti:

"Bu bizim 4. Dörtlü Finalimiz ama her organizasyon kendi içinde yeni mücadeleleri getirir. Bizim için zorlu bir yoldu. Bu yolda öncelikle geçen yılın şampiyonu Dinamo Kazan ile karşılaştık. Kazan'ı geçtikten sonra Fenerbahçe gibi zorlu bir ekiple mücadele ettik. Zorlu bir yoldu ama VakıfBank her zaman zoru sever. Bizim için kolay yol yok. Eczacıbaşı VitrA maçıyla mücadelemize devam edeceğiz. Dörtlü Finalleri birbiriyle karşılaştıramayız. Her takımın farklı özellikleri var. Bizim takımımız da farklı. Üçüncü kez kupayı Türkiye'ye getirmeyi umut ediyoruz."

"Yeni kupalar için her zaman açız"

Her zaman daha fazlasını kazanmak isteyen bir takım oldukları anlatan Guidetti, geleceğe odaklandıklarını vurgulayarak, "Eğer işinizi tutkuyla yaparsanız dünün ne olduğunun hiç önemi yok, tamamen yarına odaklanırsınız. Bu, hayatın sırrı. Her zaman daha fazlasını istemeli, her zaman daha aç olmalısınız. Bizim de mantalitemiz bu şekilde. Kupaları kazanmak için her zaman daha açız. Kazanılacak yeni bir kupa var. Bizim felsefemiz de her zaman yeni kupaları kazanmak oldu" şeklinde konuştu.

Yedi yıldır VakıfBank'ın antrenörlüğünü yapan Guidetti, sözlerini Türkçe konuşarak, "Üçüncü kupa inşallah" ifadeleriyle noktaladı.

Kaptan Gözde: "Çok zorlu bir maç bizi bekliyor"

VakıfBank Kaptanı Gözde Sonsırma ise Eczacıbaşı VitrA ile yapacakları karşılaşmada şansların eşit olduğunu belirterek, "Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Kimse 'Şu takım favori' diyemez" dedi.

Dörtlü Final öncesi heyecanlı olduklarını, takım içindeki havanın güzel olduğunu aktaran Gözde, "Çok iyi çalışıyoruz. Bu sezon zoru başardığımızı düşünüyorum. Önce Dinamo Kazan'ı eledik. Sonra kağıt üzerinde belki en favori takım olan Fenerbahçe'yi eledik. Şimdi de en büyük rakibimiz Eczacıbaşı ile oynayacağız. Bu sene eğer kupayı alırsak zoru başaracağız" diye konuştu.

Kendisi için Şampiyonlar Ligi'nde 2011 yılında elde ettikleri şampiyonluğun büyük anlamı olduğunu kaydeden VakıfBanklı oyuncu, "Tabii ki bütün şampiyonluklar büyük anlam taşır. Elde edersek bunun da hepimiz için anlamı büyük olacaktır" ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin de bu sezon iyi bir hava yakaladığını, dışarıdan çok güzel bir takım görüntüsü verdiğini anlatan Gözde, "Bizi bu yıl yenebilen iki takım var, birisi Eczacıbaşı VitrA. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Kimse 'Şu takım favori' diyemez. Çünkü çok ortada bir maç. Tek günlük performansa bağlı. O gün kim daha iyi oynarsa, kim daha psikolojisini sağlam tutarsa o kazanacak. Çok güzel bir maç olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz