Voleybol

Voleybolda büyük başarı

30 Mart 2015 Pazartesi 12:06 - Son Güncelleme 30 Mart 2015 Pazartesi 12:11

Kupalarda yer alan 12 Türk takımından 3'ü finale yükselme başarısı gösterdi.

Voleybolda Avrupa kupalarında yer alan 12 Türk takımından 3'ü finale yükselme başarısı gösterdi.

Kupa maratonuna 12 takımla başlayan Türkiye, DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde 2, Bayanlar Challenge Kupası'nda ise bir olmak üzere 3 takımla finallerde yer alacak.

Erkeklerde Fenerbahçe ve Halkbank, bayanlarda Fenerbahçe Grundig, Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank ile başlayan Şampiyonlar Ligi'nde, Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank, dörtlü finale yükselmeyi başardı.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV), finalde aynı ülkeden iki takımın karşı karşıya gelmemesiyle ilgili kuralı nedeniyle, iki Türk ekibi, yarı finalde birbiriyle eşleştirildi.

Polonya'nın Szczecin kentinde 4 Nisan Cumartesi günü TSİ 19.00'da yapılacak yarı finalde galip gelen takım, ertesi gün aynı yerde oynanacak final maçında, Polonyalı Chemik Police ile İtalyan Unendo Yamamay eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Türkiye'nin, bu sezon finalde temsil edilmeyeceği tek kupa Avrupa Voleybol Konfederasyonu Kupası (CEV Cup) oldu. Erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Arkas Spor, bayanlarda ise Galatasaray Daikin, farklı etaplarda kupaya veda etti.

Challenge Kupası'nda erkeklerde Galatasaray FXTCR ve Maliye Milli Piyango, bayanlarda ise İlbank elenirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi bayanlarda finale yükselmeyi başardı.

Türk temsilcisi, 8 Nisan Çarşamba günü, final ilk maçında deplasmanda Belarus'un Uralochka NTMK Ekaterinburg takımıyla karşı karşıya gelecek. Final rövanş maçı 12 Nisan Pazar günü Türk ekibinin sahasında oynanacak. İki maçın da saatleri daha sonra belli olacak.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz