Voleybol

Voleybol Federasyonunun yaptığı talimat değişikliği

01 Haziran 2018 Cuma 13:42 - Son Güncelleme 01 Haziran 2018 Cuma 13:43

Karşıyaka Voleybol Şube Sorumlusu Serkan Ergüven, Türkiye Voleybol Federasyonunun yarışma talimatında yaptığı değişikliğin altyapısına önem vererek A takım bazında mücadelesini sürdüren Anadolu ekiplerine zarar vereceğini savundu.

Ergüven, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Voleybol Federasyonunun 29 Mayıs'ta yarışma talimatında değişikliğe gittiğini belirtti. Buna göre talimatın 2. bölüm 10. maddesine "Yaşının uygun olması koşuluyla bir sporcu en fazla birbirini takip eden 2 kategoride oynar." ibaresinin eklendiğini kaydeden Ergüven, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu demek oluyor ki örnek olarak yıldız ve genç yaşı tutan bir sporcu A takıma yükselirse yıldız takımdan feragat etmek zorunda kalacaktır. Karşıyaka Spor Kulübünün voleybol şubesi olarak bizler küçük takımda voleybola başlayan sporcularımıza A takım modelimizi örnek gösteriyoruz. Bunun en güzel örneği de son iki sezondur A takım kadromuzun tamamının altyapımızda oynayan sporculardan oluşmasıdır. Federasyonun bu tip talimat değişikliklerini yaparken tüm liglerdeki kulüplerin görüşlerini ve fikirlerini almasını beklerdik. Kendi isteğine göre yapılan bu değişiklik, altyapısına önem vererek A takım bazında mücadelesini sürdüren diğer Anadolu takımlara da zarar verecektir."

Ergüven, federasyonun bu kararını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "En azından altyapılarda bu kuralın geçerli olup A takımın bunun dışında bırakılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz