Voleybol

Bir yılda milli formaya ulaştı

29 Ağustos 2015 Cumartesi 11:37 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2015 Cumartesi 11:42

"Milli takıma çağırıldığımı duyunca kalbim yerinden fırlayacak gibiydi"

Kahramanmaraş Spor Okulları'nda voleybolla tanışan Oğuzhan Doğruluk, bir yıl sonra altyapılarda milli takım forması giymeyi başardı.

Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından Ziraat Bankası'nın Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirdiği Oğuzhan Doğruluk, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'ndaki performansıyla göz doldurdu.

Ziraat Bankası'nın şampiyonada finale kalmasında önemli rol oynayan Oğuzhan Doğruluk, performansıyla milli takım antrenörlerinin de dikkatini çekmeyi başardı ve ay-yıldızlı formayı giydi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde (EYOF) mücadele eden milli takım kadrosuna giren Oğuzhan, Arjantin'de yapılan 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda da yer almayı başardı.

"Hayatım değişti"

Oğuzhan, voleybolla tanışmasının ardından hayatının tamamen değiştiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada kendisini adeta rüyada gibi hissettiğini ifade eden Oğuzhan, "Milli takıma çağrıldığımı duyunca kalbim yerinden fırlayacak gibiydi" dedi.

Ziraat Bankası Spor Kulübü'nün kendisini Ankara'ya çağırdığında da büyük heyecan yaşadığını dile getiren Oğuzhan, "Voleybolla Kahramanmaraş'da lisede tanıştım sonrasında da Ziraat Bankası'nın antrenörlerinden Mustafa Atcı'nın beni antrenmanlara çağırdı. Zaman geçtikçe voleybola ilgim artmaya başladı, gün geçtikçe daha çok sevdim" diye konuştu.

"Tarif edilmez, yaşanır"

"Her şey çok hızlı ilerliyordu" diyen Oğuzhan, milli takım forması giymeyi "tarif edilemez, yaşanması gerek" sözleriyle tarif etti.

Milli takımda hızlı ve güzel günler geçirdiğini dile getiren Oğuzhan, "Özellikle 19 Yaş Altı Şampiyonası'ndaki grup maçları çok özeldi" diye konuştu.

Ziraat Bankası'nda başarılı olup A takıma çıkmayı öncelikli hedefi belirleyen Oğuzhan, şunları söyledi:

"Ziraat Bankası'nda oynamaktan gurur duyuyorum. Altyapıdan sonra A takımında da forma giymek benim için çok özel olur. Burak Güngör buna örnektir. Buranın altyapısında voleybola başlayıp A takıma kadar yükselmiş. Ayrıca A Milli Takımımızın da önemli isimleri arasında yer alıyor. Burak ağabeyi örnek alıyorum. Altyapıya önem veren böyle bir kulüpte oynamanın büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

Etiketler : Oğuzhan Doğruluk
Sıradaki Haber
Milliler 3. maçını da kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz