Voleybol

Filenin Sultanları hazır

22 Eylül 2014 Pazartesi 20:14 - Son Güncelleme 22 Eylül 2014 Pazartesi 20:18

Kadın Voleybol Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na hazır.

İtalya'da yarın başlayacak 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası için hazırlıklarını bu ülkede sürdüren A Milli Takım'da, İtalyan antrenör Massimo Borbolini, bu yaz yaptıkları iyi işleri şampiyonaya taşımaları gerektiğini söyledi.

Şampiyonada yarın B grubunda Sırbistan'a karşı ilk mücadelesine çıkacak "Filenin Sultanları"nın İtalyan çalıştırıcısı Barbolini, takım kaptanı Gözde Kırdar Sonsırma ve milli oyuncu Naz Aydemir Akyol, takımın durumunu ve hedeflerini, AA muhabirine değerlendirdi.

Barbolini, şampiyona öncesi takımın durumunun gayet iyi olduğunu belirterek "Çok iyi hazırlık maçları çıkarmadık ama buna takılmamamız gerekir. Bu yaz nasıl iyi yaptıysak bu turnuva için de bunu düşünmeliyiz. Bu düşünceyle hareket etmeliyiz" dedi.

Milli takım için "şampiyonadaki hedefin ne olduğu" sorusuna Barbolini, "Bu turnuvaya katılan her takımın bir değeri var ve herkesin hedefi Milano'ya ulaşmak. Biliyoruz ki bu çok zorlu. Bunu iki kez olimpiyat kazanmış Brezilya Milli Takımı'nın antrenörü Ze Roberto da söylüyor. Genel bir hedef değil de maç maç olarak düşünmeye ihtiyaç var" diye konuştu.

-Takım kaptanı Sonsırma-

Milli Takım Kaptanı Gözde Kırdar Sonsırma da takımda havanın iyi olduğuna dikkati çekerek "Antrenmanlarımızı yapıyoruz. İlk maçımız Sırbistan ile. O yüzden biraz Sırbistan'ın taktiğine yönelik çalışıyoruz. Şu anda takımda durumlar gayet iyi" dedi.

Şampiyonaya gelmeden önce yapılan son 4 hazırlık maçının kaybedildiğinin anımsatılması üzerine Gözde, şunları kaydetti:

"Grand prix'den sonra bir hafta antrenörümüz tatil verdi ki gerçekten hepimizin çok ihtiyacı vardı. Üst üste 14 tane maç oynadık. Bütün takımlar kadro değiştirirken, bizim öyle bir imkanımız yoktu. Çünkü çok fazla sakat arkadaşımız vardı. Bizim tatile ihtiyacımız vardı. Tatil dönüşü antrenman tempomuzda düşüşler yaşadık. Hazırlık maçlarına da böyle yansıdı. Bu demek değil ki biz maçlara o konsantrasyonla çıkacağız. Yarın çıkacağımız maçın konsantrasyonu çok çok başka. Herkes bu turnuvayı çok çok iyi geçirmek istiyor. Çünkü aylardır buna çalışıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın biz elimizden geleni yapacağız, yarın ve diğer günler de."

Hedeflere ilişkin de büyük konuşmayı sevmediğini ifade eden tecrübeli oyuncu, adım adım gidip, ilk önce gruptan çıkmak istediklerini belirtti.

-"Hazır olduğumuzu düşünüyorum"-

Milli takımın başarılı pasörü Naz Aydemir Akyol ise bu yaz iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getirerek, "Grand prix'de iyi mücadele ettik ve iyi maçlar çıkardık. Grand prix'de finale kaldık. Şimdi de bütün bir yaz hazırlandığımız, 4-5 ayımızı kampta geçirdiğimiz bir dönemin sonuna geldik. Senenin en önemli turnuvasını oynayacağız. Hazır olduğumuzu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. kullandı.

Oldukça zorlu bir grupta olduklarını ifade eden Naz, "Maç maç değerlendireceğiz, maç maç gideceğiz. Kazansak da kaybetsek de bir sonraki adımı düşünmeye devam edeceğiz. Biz genelde takım olarak 'maç maç gidelim' diye konuşuyoruz. Bugünkü maç varken, yarınki maçı düşünmek biraz mantıksız oluyor. Önceliğimiz Sırbistan maçı" diye konuştu.

"Filenin Sultanları" şampiyonadaki ilk maçında yarın akşam TSİ 18.00'de Trieste kentindeki Palatrieste Spor Salonu'nda Sırbistan ile mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Filenin Sultanları sahne alıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz