Voleybol

"Sultanlar" Japonya'ya direnemedi!

21 Ağustos 2014 Perşembe 14:56 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2014 Perşembe 18:43

Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, ikinci maçında Japonya'ya 3-0 yenildi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, ikinci maçında Japonya'ya 3-0 yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, Gözde Sonsırma ve Neriman Özsoy ikilisinin sayılarıyla 5-3'lük üstünlüğü yakaladı. Servis ve bloklardan üst üste sayılar bulan Japonya, 5-1'lik seriyle ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan Milli Takım, savunmada da Ono ve Ishii'yi durdurmakta zorlanınca, ikinci teknik mola 16-11 Japonya lehine geçildi. Ay-yıldızlılar, oyun ritmini bir türlü yakalayamazken, hücumdaki başarılı performansını sürdüren Japonya, ilk seti 25-13 kazandı.

İkinci setin ilk bölümünde Türkiye, 3-0'lık seri yakalarken, Japonya, aynı seriyle rakibine cevap verdi. Karşılıklı sayılarla geçilen bu bölümde Gözde Sonsırma ile etkili olan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Türkiye, Neriman Özsoy-Gözde Sonsırma ikilisiyle sayılar üretmeye devam ederken, Japonya, Kimura'nın da skora katkı yapmasıyla ikinci teknik molayı 16-12 üstün geçti. Yaptığı savunmayla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Japonya, özellikle Ishii'nin etkili oyunuyla seti 25-17 aldı ve durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü setin ilk bölümünde Türkiye, Bahar Toksoy, Japonya ise Kimura ile sayılar buldu. Millilerin yaptığı hataları Nagaoka ile sayıya çeviren Japonya, ilk teknik molayı 8-6 üstün geçti. Hem hücumda hem de savunmada sergilediği başarılı performansla farkı biraz daha açan Japonya, ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Ishii, Kimura ve Nagaoka'nın üst üste sayılarıyla kontrolü elinde tutan Japonya, farkı giderek artırdı ve seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, üçüncü maçında yarın TSİ 06.30'da Rusya ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Genç Sultanlar'dan ev sahibine set yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz