Voleybol

"Sultanlar"ın altın keyfi

27 Haziran 2015 Cumartesi 20:34 - Son Güncelleme 28 Haziran 2015 Pazar 00:06

"Filenin Sultanları"nın antrenörü Akbaş, "Tarifsiz bir mutluluk yaşıyoruz" dedi.

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) altın madalya kazanan Türkiye Kadınlar Voleybol Milli Takımı'nın antrenörü Ferhat Akbaş, şampiyonluktan ötürü tarifsiz bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Ferhat Akbaş ile oyuncular Güldeniz Önal Paşalıoğlu ve Neriman Özsoy, ödül töreni sonrası düşüncelerini ifade etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı, 2014 Avrupa Voleybol Ligi'nden sonra 1. Avrupa Oyunları'nda şampiyonluğa taşıyan Abaş, şampiyonluktan ötürü tarifsiz bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Akbaş, "Tüm madalyalar gibi bu da benim için çok değerli. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Canıgönülden oynadılar. Ülkemize, Türk sporuna armağan olsun" dedi.

28 yaşındaki teknik adam, Gözde Yılmaz yerine Polen Uslupehlivan ile maça başlaması konusunda ise "İkisi de bizim için aynı değerde oyuncular. Baştan sona takıma büyük katkı sağladılar. Bu maça Polen'le başladık çünkü son karşılaşmayı onunla bitirmiş ve iyi ritm yakalamıştık. İsim konuşmak yerine takımın başarısını konuşmak daha önemli" yorumunu yaptı.

Güldeniz: "Herkes özveriyle, egolarını bir yana bırakarak takım için savaştı"

Takım kaptanı Güldeniz Önal Paşalıoğlu ise ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları'nda şampiyonluğa ulaşan bir takımın kaptanı olmaktan duyduğu gururu ve mutluluğu ifade ederek, "Bana düşen fazla bir şey olmadı. Herkes özveriyle, egolarını bir yana bırakarak takım için savaştı. Bazı maçlarda çok zorlandık, bunları kazanmamızın sebebini takım olabilmemize bağlıyorum" diye konuştu.

Güldeniz Önal Paşalıoğlu, Azerbaycan seyircisinin desteğine ilişkin "İnanılmazdı. Bu desteği doğal olarak sadece Azerbaycan maçlarında göremedik. Bizi kardeşleri gibi bağırlarına bastılar" değerlendirmesinde bulundu.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için gelecek yıl Ankara'da yapılacak Avrupa elemelerindeki şanslarının çok yüksek olacağını söyleyen milli voleybolcu, şöyle devam etti:

"Hangi rakip gelirse gelsin, Ankara'da cehennem hayatı yaşıyor. Ocak ayına kadar çok vaktimiz var. Olimpiyatları bir kez daha yaşamak istiyoruz. Bundan önceki hazırlık kampımızdan bu yana Rio hep kafamızda. Asıl hedef Rio ama öncesinde oynamamız gereken turnuvalar ve kazanmamız gereken altınlar var."

Smaçör Neriman Özsoy ise finalin bu kadar kolay geçmesini beklemediklerini kaydederek, "Takım arkadaşlarımı ve teknik ekibi kutluyorum. Organizasyon harikaydı. Burada altın kazanıp tarihe geçtiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu madalyayı, evimin en güzel yerine koyacağımdan emin olabilirsiniz. 2013 ve 2014'ün boş geçmesi bizi çok üzmüştü. Bu altın madalyayla geri döndük" şeklinde konuştu.

Neriman Özsoy, 2. sette yaşadığı sakatlıkla ilgili "Direğe bastım ve ayağım burkuldu. Kızlar da 'biraz daha dayan' deyince oyundan çıkmak istemedim. Yalnızca biraz ağrım var" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Filenin "Altın" Sultanları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz