Voleybol

Eczacıbaşı sözleşme yeniledi

30 Haziran 2015 Salı 11:43 - Son Güncelleme 30 Haziran 2015 Salı 11:57

Eczacıbaşı VitrA, Caprara'nın sözleşmesini yeniledi

Bayanlar Voleybol 1. Ligi takımlarından Eczacıbaşı VitrA, antrenör Giovanni Caprara ile sözleşme yeniledi.

Turuncu-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Eczacıbaşı VitrA'yı ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Kupası'nda şampiyonluğa ulaştıran İtalyan antrenör Caprara'nın sözleşmesi 2017'ye kadar uzatıldı.

Caprara, ilk sezonunda iki önemli başarı elde ettiklerine dikkati çekerek, "Kulübe ilk geldiğimde Eczacıbaşı'nın kariyerimde önemli bir yeri olacağını söylemiştim. Öyle de oldu ve geçen sezonu hem Şampiyonlar Ligi şampiyonu hem de Dünya Kulüpler Kupası'nın sahibi olarak kapattık. Bu iki önemli başarıya ilk yılımızda ulaşmış olmaktan dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.

İlk sezonunda ulaştıkları başarının yeterli olmadığını vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Eczacıbaşı VitrA ile başarılarımıza yenilerini eklemek için, hep birlikte daha çok çalışacağız. Hedefimiz yalnızca kupa kazanmak değil, uzun soluklu, iyi bir takım olmak. Deneyimli bir yönetim, iyi bir ekip ve işinin uzmanı kişilerle çalışıyorum. Bir çok alanda öncü ve 50 yıldır istikrarlı bir şekilde spora kesintisiz hizmet etmesiyle yalnız Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük kulüplerinden olan Eczacıbaşı'nda, iki sezon daha çalışacak olmaktan onur duyuyorum."

Caprara'nın kariyeri

İtalya Ligi'nde Volley Bergamo, Calabria, Perugia, Novara, Villa Cortese ve Piacenza gibi önemli takımlarda antrenörlük yapan Caprara, Rusya ve Yunanistan milli takımlarında görev aldı.

Caprara, İtalya Ligi'nde çalıştırdığı takımlarla dört kez şampiyon olurken, üç kez İtalya Kupası'nı, beş kez İtalya Süper Kupası'nı kazandı. Antrenör olarak iki kez Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kaldıran Caprara, bir kez Şampiyonlar Ligi ve CEV Kupası'nda şampiyonluk yaşadı.

İtalyan antrenör, Rusya Milli Takımı ile 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altıncı, 2006'da dünya şampiyonu olurken, 2005 ve 2007 Avrupa şampiyonalarında üçüncülük elde etti.

Caprara, Eczacıbaşı VitrA ile ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kazandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz