Voleybol

Federasyon'dan olaylı derbi açıklaması

27 Nisan 2015 Pazartesi 12:39 - Son Güncelleme 27 Nisan 2015 Pazartesi 12:51

"Salon içerisinde yaşanan olaylar kamera kayıtlarında açık ve net olarak ortada"

Voleybol Federasyonu, 23 Nisan Perşembe günü oynanan Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig karşılaşma öncesi çıkan olaylarla ilgili incelemenin devam ettiğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda oynanan Türkiye Bayanlar 1. Voleybol Ligi Final Etabı 1. devre müsabakasının başlamasına 17 dakika kala rakip takımın taraftarı arasında "atışma ve küfürleşme" başladığı belirtildi.

Açıklamada, müsabaka başlamadan taraftarların seyirci koltuklarını kırarak parçalarını, kola ve su şişlerini rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribünlere atmaları üzerine rakip takım taraftarlarınca karşılık verilmesi, yakıcı roket ve ses bombaları atılarak sahanın belirli bir bölümün yanması üzerine müsabaka başlatılmadan tedbir amaçlı salonun tamamen boşaltılması kararının alındığı kaydedildi.

Güvenlik güçlerince taraftarların dışarı çıkarılması esnasında salondaki kapı, cam ve çerçevelerde tahribat meydana geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Salon içerisinde yaşanan olaylar kamera kayıtlarında açık ve net olarak ortada olup, emniyet görevlilerinin görüntüler üzerindeki incelemeleri devam etmektedir. Tüm bu süreç TVF yetkilileri, Galatasaray Daikin ile Fenerbahçe Grundig yöneticileri ve emniyet yetkilileriyle beraberce mevzuata uygun şekilde yürütülmeye çalışılmıştır. Sporun hiçbir yerinde görmek istemediğimiz bu olayların bir daha yaşanmaması en büyük arzumuzdur."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz