Voleybol

Filede dev derbi Fenerbahçe'nin

13 Aralık 2015 Pazar 19:00 - Son Güncelleme 13 Aralık 2015 Pazar 17:05

Fenerbahçe Grundig, Galatasaray'ı 3-0 yendi.

Voleybol Bayanlar 1. Lig'in 11. haftasındaki derbide Fenerbahçe Grundig, Galatasaray'ı 3-0 yendi.

Bu sonuçla 10. galibiyetini alan sarı-lacivertli ekip, ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı takım ise bu sezonki ikinci yenilgisini aldı ve ilk yarıyı üçüncü sırada noktaladı.

Karşılaşma, takımların karşılıklı elde ettiği sayılarla başlarken, ilk teknik molayı Galatasaray 8-7 önde geçti. Fenerbahçe Grundig defanstaki başarısıyla eşitliği sağladı ve ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Çekişmeli geçen sette üstünlüğünü sürdüren sarı-lacivertli ekip, seti 25-22 kazandı ve maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, köşelerden yaptığı ataklarlarda Güldeniz ve Centoni'nin ürettiği sayılarla teknik molalara 8-4 ve 16-12 önde girdi. Rakibinin basit hataları sonrası skora 20-20'lik eşitliği getiren Fenerbahçe Grundig, Kim Koung'un etkili oyunuyla seti 25-23 kazandı ve mücadelede 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette Fenerbahçe Grundig, ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Çıkan olaylar sebebiyle 65 dakika duran maçın kaldığı yerden devam etmesiyle ikinci teknik molaya 16-14 önde giren sarı-lacivertli ekip, seti 25-19 ve karşılaşmayı da 3-0 kazandı.

- Olaylar çıktı, maça ara verildi

Fenerbahçe taraftarının alınmadığı maçın başında Galatasaraylı voleybolseverler, sahaya yabancı maddeler attı. Sarı-kırmızılı taraftarların küfürlü tezahüratları üzerine karşılaşmanın başhakemi Bülent Bozkurt tarafından iki kez uyarı yapıldı.

Maçın üçüncü setinde, Fenerbahçe'nin 8-7 önde olduğu sırada bir pozisyon sonrası Galatasaray teknik heyeti ve oyuncuların yaptığı itiraz, tribünleri de gerdi. Galatasaraylı taraftarlar, başhakemin verdiği karar üzerine yeniden küfürlü tezahüratta bulunmaya başladı.

Yapılan üçüncü uyarının ardından karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına giderken, taraftarlar da sahaya yabancı maddeler attı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, salonda bulunan Fenerbahçe bayraklarını da sökerek aşağı attı.

Soyunma odasında 20 dakikalık resmi süreyi bekleyen hakemler, sarı-kırmızılı yöneticilerin, taraftarın küfür etmeyeceğine yönelik garanti vermesi üzerine salona geri döndü ve 65 dakika duran maçı kaldığı yerden başlattı.

Bayanlar 1. Lig

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Bülent Bozkurt, Erol Akbulut

Galatasaray: Leys, Aslı Kalaç, Centoni, Güldeniz Önal, Jackson, Gamze Alikaya (Nihan Güneyligil, Ada Germen, Ecem Alıcı, Nursevil Aydınlar)

Fenerbahçe Grundig: Dicle Babat, Polen Uslupehlivan, Kim Koung, Eda Dündar, Skorupa, Bosetti (Gizem Karadayı, Şeyma Ercan, Ezgi Dilik, Mihajlovic)

Setler: 22-25, 23-25, 19-25

Süre: 149 dakika (29, 33, 87)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz