Voleybol

Gözde'den eleştirilere cevap

30 Ekim 2014 Perşembe 12:22 - Son Güncelleme 30 Ekim 2014 Perşembe 16:00

VakıfBank Bayan Voleybol Takımı Kaptanı,"Topu auta bilerek göndermiyorum" dedi.

VakıfBank Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Gözde Sonsırma, Türkiye'nin Dünya Şampiyonası'nda istediği başarıyı elde edememesinden sonra acımasızca eleştirildiklerini belirterek, "Tabii ki insanlar eleştiri yapacak. Ancak acımasızca eleştiriden bahsediyorum. Topu bilerek fileye vurmuyorum, ya da auta göndermiyorum. Her şeyin bir sebebi var" dedi.

Gözde Sonsırma, AA'ya yaptığı açıklamada, sezonun ardından hiç dinlenmeden milli takıma gittiklerini vurgulayarak, "2003 senesinden beri A Milli Takımı'ndayım. Hiçbir yazımı tatil yaparak geçirmedim. İnsanlar bunu biraz göz önüne alarak eleştiri yapmalı. Bütün sezonu oynadıktan sonra hiç dinlenmeden milli takıma gidiyoruz. Tabii ki bu bizim işimiz ama makine değiliz, biz de insanız" diye konuştu.

Çok zor bir iş yaptıklarını dile getiren Gözde Sonsırma, "Tabii ki bunu bilerek oynuyoruz. Ancak biz Türk bayrağını gönül vermiş insanlarız. Milli takıma severek, isteyerek gidiyoruz. Sakatlıklarımız olmasına rağmen. Benim dizim, omzum ameliyatlık ama bir sene bile milli takıma sakatlığım nedeniyle 'gitmeyeceğim' demedim. Hepsinde severek, isteyerek alnımın teriyle oynadım. Her takımdan gelen arkadaşım da böyle. O yüzden insanların bize karşı anlayışlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir zaman 'oldum' demem"

Sonsırma, Dünya Şampiyonası'na madalya umuduyla gidip, ikinci turda elendiklerini, eleştiri yapılmasının doğal olduğunu söyledi. "Tabii ki insanlar eleştiri yapacaklar. Eleştiri yapmazsak iyi yerlere gelemeyiz" diyen milli oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak acımasızca eleştiriden bahsediyorum. Ben topu bilerek fileye vurmuyorum, ya da auta göndermiyorum. Her şeyin bir sebebi var. Sadece insanların biraz daha bizim de insan olduğumuzu göz önüne alarak, eleştiri yapmasını istiyorum. Tabii ki eleştiriye açık biriyim. Ben zaten en başta öz eleştiri yapan bir insanım. Hiçbir zaman kendimi beğenmem. Hiçbir zaman 'oldum' demem."

Sürekli hazır olduğu için milli takımın kendisine çok faydalı olduğunu kaydeden Gözde Sonsırma, "Milli takımsız sezon geçirmedim. Hiçbir zaman bırakmadığım için her zaman vücut olarak da kafa olarak da hem milli takıma hem kulüp sezonuna hazır olduğumuzu düşünüyorum. Bu da milli takımın bana faydalarından biri. Dinlenme sürecim hayatımda olmadı" değerlendirmesini yaptı.

Deneyimli oyuncu, Dünya Şampiyonası'nda ilk turda çok kötü oynadıklarını, ikinci turda ise iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bu ikisini birleştirebilseydik çok çok daha iyi yerlerde bitirebilirdik" dedi.

"Kupa güzel bir motivasyon oldu"

VakıfBanklı oyuncu, Spor Toto Bayanlar Şampiyonlar Kupası'nı kazanarak sezona kupayla başlamalarının güzel bir motivasyon olduğunu kaydetti.

Herkesin milli takımdan yorgun döndüğünü anlatan Gözde Sonsırma, "Bizim için kupayı kazanmak, güzel bir motivasyon oldu. Ancak bu kupanın bir şeyin sinyali olduğunu düşünmüyorum. Herkes milli takımdan çok yorgun döndü, sakatlıklarımız var. O yüzden sadece motivasyon olarak sezona çok motive etti. Takım olarak birbirimizi görme şansı bulduk. İnşallah sakatlıksız, başarılı bir sezon olur" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz