Voleybol

"Dünya Kulüpler Kupası'nı da kazanacağız"

09 Mayıs 2018 Çarşamba 11:23 - Son Güncelleme 29 Kasım 2019 Cuma 16:38

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncusu Gizem Örge, sezona 4 kupa hedefiyle başladıklarını ve bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gizem, sezon öncesi koydukları hedeflere ulaştıkları için mutlu olduklarını belirtti.

"Arkamızda kocaman 4-4'lük bir sezon yazıyor ve gerçekten öyle oldu." diyen 25 yaşındaki voleybolcu, şöyle konuştu:

"Bu sezon yola çıkarken 4 kupayı da alma hedefi ile yola çıktık. Çok inişli çıkışlı, 'Yok ya olmayacak galiba' ya da 'Çok iyiyiz' dediğimiz anlarımız oldu. Hiç kolay olmadı bizim için. Final etapları çok zorlu geçti. Türkiye finali gibi. Dörtlü Final deseniz erken final tadında bir maç oynadık. Çok stresli bir sezondu. Çok çalıştık, zaten antrenörümüz Giovanni Guidetti'yi tanıyanlar nasıl antrenman yaptığımızı gayet iyi biliyor. Çok emek verdik, ne olursa olsun pes etmediğimiz için şu an oraya 4-4'lük sezon yazdırabildik."

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Dörtlü Final'de özellikle Imoco Volley ile oynadıkları karşılaşmanın kıran kırana geçtiğini hatırlatan Gizem, "Türkiye final etaplarında 5 maç üzerinden oynanıyor ve burada şans faktörü yoktur. Çünkü 5 maça kadar vaktin var, şansla kupayı kazanamazsın ama dörtlü final gibi turnuvalarda şans, o gün gününde olman, sağlık durumun gibi her faktörün etkisi vardır. Çünkü 1 maç üzerinden her şey belli oluyor. Imoco gerçekten farklı bir oyun sistemi olan, çok varyasyonlu bir takım. O yüzden zorlanacağımızı biliyorduk, onlar da iyi bir oyun ortaya koydular. 'Biz bitti demeden bitmez' düşüncemizle o maçı da geriden gelerek kazanmayı başardık." ifadelerini kullandı.

- "İnşallah Dünya Kulüpler Kupası'nı da kazanacağız"

Sezonu 4 kupayla kapatmalarının gelecek sezon için kendilerini rehavete sokmayacağının altını çizen Gizem, şöyle devam etti:

"Önümüze ne kupa getirirlerse bizim hedefimiz o. İnşallah Dünya Kulüpler Kupası'nı da kazanacağız. Ayrıca seneye yeniden lig kupası, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi hedefleri önümüzde. Hedefler bitmez, zaten hedefini bitirdiğin anda spor yapamazsın. Bizim takımın o açlığı devam ettiği sürece başarıların geleceğine inanıyorum."

- "Gözde deyince tüylerim diken diken oluyor"

Dörtlü Final'in en iyi liberosu seçilen Gizem, "Emekliye ayrılan takım kaptanı Gözde Kırdar'ın yokluğu sizi nasıl etkileyecek?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Etkilemez mi? Gözde Abla ile 5 sene çalıştım. İnanılmaz bir karakter. Asla pes etmiyor. Ben buraya geldiğimde çocuktum. VakıfBank gibi bir takıma geldim, doğru düzgün ne yapacağımı bilmiyordum, sistemi bilmiyordum. Öyle ablalık yaptı ki bize hep arkamızda durdu. Gözde deyince tüylerim diken diken oluyor. Bıraktığı için çok üzgünüm ve aynı zamanda onunla aynı sahada 5 sene birlikte oynadığım için gururluyum. Yolu açık olsun. Keşke bir 5-10 sene daha birlikte oynayabilseydik."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz