Voleybol

Zhu Ting umutlu

12 Ekim 2017 Perşembe 14:59 - Son Güncelleme 12 Ekim 2017 Perşembe 15:03

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın Çinli oyuncusu Zhu Ting, yeni sezonda mücadele edecekleri kulvarlarda zirveyi hedeflediklerini söyledi.

Zhu Ting, AA'ya yeni sezon ve Türkiye'deki yaşamıyla ilgili görüşlerini aktardı. Geçen sezon başında VakıfBank'a transfer olan ve 2017-2018 öncesinde kulübüyle sözleşmesini uzatan 23 yaşındaki Çinli oyuncu, "Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olduk, bu sezonki asıl amacımız bütün kupaları kazanmak." dedi.

Genç yaşında VakıfBank'a transfer olan Zhu Ting, Türkiye'ye ve kültürüne alıştığını vurgulayarak, "Arkadaşlarımın hayattaki alışkanlıklarını öğrenme fırsatım oldu. Çünkü bu hiç yaşamadığım bir tecrübeydi." diye konuştu.

"Sadece Beşiktaş'ı tanıyorum"

Çin'deki voleybolseverlerin Türk voleyboluna ve sarı-siyahlı ekibe ilgisi konusunda Zhu Ting, "Benimle beraber Çin'de daha çok insan voleybolu sevmeye başladı. Benim de onlardan tek isteğim var, her zaman destek versinler." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Futbol Takımı'nın Çin'e açılımıyla ilgili de Zhu Ting, "Çok fazla anlamasam da futbol izlemeyi seviyorum. Sadece Beşiktaş'ı tanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Geçen sezona damgasını vurdu

Zhu Ting, 2016-2017'nin başında transfer olduğu VakıfBank'ın formasıyla geçen sezona damgasını vurdu.

VakıfBank, geçen sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kazanırken, Zhu Ting de iki organizasyonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilmişti. Çinli sporcu aynı zamanda Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda en iyi smaçör ödülüne layık görülmüştü.

Zhu Ting, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde ise geçen sezon en skorer oyuncu olmuş ve en iyi smaçör seçilmişti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz