2026 Dünya Kupası

ÖZET | Kosta Rika, Japonya'yı devirdi

27 Kasım 2022 Pazar 14:55 - Son Güncelleme 27 Kasım 2022 Pazar 15:39  |  Kaynak : TRT SPOR, AA ,TRT SPOR

Katar'ın ev sahipliğindeki FIFA Dünya Kupası'nın E Grubu ikinci maçında Kosta Rika, Japonya'yı 1-0 mağlup etti.

Ahmed Bin Ali Stadı'nda oynanan ve TRT1 ekranlarından naklen yayınlanan mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetti.

Karşılaşmanın büyük bölümünde oyun ve pozisyon üstünlüğünü elinde bulunduran Japonya, 81'de Keysher Fuller'in golüne engel olamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Japonya karşılaşmaya; Gonda, Yamane, Yoshida, Itakura, Nagatomo, Endo, Morita, Doan, Kamada, Soma, Ueda ilk 11'iyle başladı.

Kosta Rika sahaya; Keylor Navas, Duarte, Oviedo, Calvo, Waston, Fuller, Borges, Torres, Tejeda, Contreras, Campbell 11'iyle çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İkinci yarıda daha etkili oynayan Japonya, 47. dakikada Endo, 57. ve 63. dakikalarda Soma ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.

Eski Galatasaraylı Japon futbolcu Yuto Nagatomo, ikinci yarının başında yerini Hiroki Ito'ya bıraktı.

Turnuvada ikinci sarı kartını gören Kosta Rikalı oyuncu Francisco Calvo, cezalı duruma düştü. Calvo, Almanya ile yapılacak son maçta forma giyemeyecek.

Kosta Rika, 81. dakikada Keysher Fuller'in attığı golle Japonya karşısında 1-0 öne geçti. Kosta Rika'nın FIFA Dünya Kupası 2022'deki ilk isabetli şutu gol oldu.

Japonya, 88. dakikada gole çok yaklaştı. Kosta Rika kalecisi Keylor Navas, yaşanan karambol sonrası topun kontrolünü sağladı.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kosta Rika, Japonya'yı 1-0 yendi. Bu sonuçla Kosta Rika, grupta 3 puana ulaştı. Japonya'nın da 3 puanı bulunuyor.

Karşılaşmayı 41 bin 479 seyircinin takip ettiği açıklandı.

Japonya ilk maçında turnuvanın favorilerinden Almanya'yı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 mağlup etmişti.

Kosta Rika ise şampiyonanın şu ana kadar ki en farklı mağlubiyetini İspanya karşısında yaşadı. Orta Amerika ülkesi, sahadan 7-0'lık tarihi bir yenilgiyle ayrıldı.

Gruptaki günün diğer maçında ise İspanya ile Almanya kozlarını paylaşacak.

Sıradaki Haber
Famara Diedhiou: Çok mutluyuz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz