2026 Dünya Kupası

ÖZET | Meksika galibiyete rağmen Katar'a veda etti

01 Aralık 2022 Perşembe 00:39 - Son Güncelleme 01 Aralık 2022 Perşembe 02:43  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika, C Grubu'ndaki üçüncü maçında Suudi Arabistan'ı 2-1 yendi. Ancak bu galibiyet Meksika'ya tur için yetmedi. C Grubu'ndan son 16'ya Arjantin lider, Meksika ile aynı puandaki Polonya ise gol averajıyla çıktı.

  

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika, C Grubu'ndaki üçüncü maçında Suudi Arabistan'ı 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Meksika grubu 4 puanla tamamladı. Arjantin'e 2-0 mağlup olan Polonya da grup aşamasını aynı puanla bitirdi. Bir gol averajla Polonya'nın gerisinde kalan Meksika, 3. sırada yer aldı ve elendi.

1994'ten bu yana katıldığı tüm Dünya kupalarında son 16 turuna yükselen Meksika, 28 yıl sonra turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Lusail Stadı'nda oynanan ve büyük heyecana sahne olan karşılaşma TRT SPOR, TRT İZLE ve trtspor.com.tr'den canlı yayınlandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Meksika, daha etkili ve baskılı bir oyun sergiledi. Kuzey Amerika ekibi, en net gol pozisyonunu 3. dakikada yakaladı. Lozano'nun ara pasında hızla savunmanın arkasına yönelen Vega'nın ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Al Owais'ten döndü.

Kalan bölümde Pineda ile 2 kez daha gole yaklaşan Meksika, birinde kaleci Al Owais'i, diğerinde ise savunmayı geçemedi. Suudi Arabistan ise ilk 45 dakikada rakip kalede tehlike oluşturmayı başaramadı.

Meksika, 47. dakikada öne geçti. Chavez'in soldan kullandığı kornerde Montes'in ayağının dışıyla şık bir şekilde dokunduğu topu altıpasın içinde tamamlayan Martin, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

52. dakikada Meksika, muhteşem bir golle farkı 2'ye çıkardı. Chavez, kaleyi cepheden gören bir noktada uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

Meksika, kalan bölümde Suudi Arabistan kalesini ablukaya alsa da fileleri havalandırmaya başaramadı

90+5. dakikada Suudi Arabistan, Al Dawsari'nin golüyle farkı 1'e indirdi: 1-2.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Meksika, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu skor iki takıma da yaramadı.

Meksika, C Grubu'nu 4 puan ve averajla 3. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

Grup maçları sonunda hanesine 3 puan yazdırabilen Suudi Arabistan ise son sırada kaldı ve Dünya Kupası'ndan elendi.

İlk maçında Arjantin'i 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza atan Suudi Arabistan ardından Polonya'ya 2-0 yenilmişti. Turnuvadaki ilk maçta Polonya ile golsüz berabere kalan Meksika ise ikinci mücadelesinde Arjantin'a 2-0 mağlup olmuştu.

C Grubu'ndan son 16'ya 6 puan toplayan Arjantin lider, Meksika ile aynı puandaki (4 puan) Polonya ise gol averajıyla çıktı.

Suudi Arabistan-Meksika karşılaşmasını 84 bin 985 taraftarın takip ettiği açıklandı.

Stat: Lusail

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (İngiltere)

Suudi Arabistan: Al Owais, Al Tambakti, Al Amri, Al Bulayhi (Dk. 37 Sharahili), Al Ghannam (Dk. 88 Bahbri), Al Hassan (Dk. 46 Madu), Kanno, Abdulhamid, Al Brikan, Al Dawsari, Al Shehri (Dk. 62 Al Obud)

Meksika: Ochoa, Sanchez (Dk. 86 Kevin Alvarez), Montes, Moreno, Gallardo, Edson Alvarez (Dk. 86 Funes Mori), Chavez, Lozano, Pineda (Dk. 77 Rodriguez), Vega (Dk. 46 Antuna), Martin (Dk. 77 Jimenez)

Goller: Dk. 47 Martin, Dk. 52 Chavez (Meksika), Dk. 90+5 Al Dawsari (Suudi Arabistan)

Sarı kartlar: Dk. 16 Alvarez (Meksika), Dk. 28 Al Shehri, Dk. 34 Al Hassan, Dk. 52 Al Tambakti, Dk. 81 Madu, Dk. 90+1 Al Amri, Dk. 90+7 Bahbri (Suudi Arabistan)

 

Sıradaki Haber
Valencia ve Mbappe zirvede
Yükleniyor lütfen bekleyiniz