Basketbol

111 maçlık galibiyet serisi sona erdi

01 Nisan 2017 Cumartesi 12:43 - Son Güncelleme 01 Nisan 2017 Cumartesi 12:44

Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Kadınlar Basketbol Ligi'nin yarı final maçında Mississippi State Bulldogs, Connecticut Huskies'i 66-64 yenerek rakibinin 111 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Normal sezonu 33 galibiyet ve 4 mağlubiyetle tamamlayan Mississippi State Üniversitesi, bu sezon 36 galibiyet elde eden Connecticut Üniversitesiyle Dallas kentindeki American Airlines Center'da karşılaştı.

Maçın başından itibaren rakibine baskısını hissettiren Bulldogs, Huskies karşısında ilk yarıyı 36-28 önde kapattı. İkinci yarıda daha iyi savunma yapan Huskies, maçı uzatmaya götürmeyi başardı.

Uzatma dakikalarında başa baş bir mücadeleye sahne olan müsabakada, sahanın en kısa oyuncusu (1 metre 65 santimetre) olan Mississippi State gardı Morgan William, son saniyede attığı iki sayılık basketle takımına galibiyeti getirdi.

Geçen sene NCAA Kadınlar Basketbol Ligi eleme maçında Connecticut'a 60 sayı farkla yenilerek elenen Mississippi State, bu kez son 4 sezonun şampiyonuna geçit vermedi ve maçtan 66-64'lük skorla galip ayrıldı.

Böylece, en son yenilgisini 17 Kasım 2014 tarihinde yaşayan Connecticut'un NCAA tarihinde en uzun süreli 111 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Mississippi ekibine galibiyeti getiren William, maçtan sonra yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kaybettiği babasının kendisine basketbolu öğrettiğini belirterek, "Babam her zaman, ne kadar kısa olursan ol, sevdiğin bu oyunu oynamak istiyorsan çok çalışmalısın demişti. Maçtaki son şutu ben kullanmak istedim. Bu galibiyet babam için." ifadelerini kullandı.

Mississippi State Başantrenörü Vic Schaefer da, Connecticut'un "inanılmaz" bir takım olduğunu dile getirerek, "Onlarla 100 maç yapsanız bile sadece 1 kere kazanmanız yeterli. Geçen seneki farklı yenilgimizin ardından bu maçta üzerimizde daha az baskı hissettik." şeklinde konuştu.

NCAA Kadınlar Basketbol Ligi'nde Connecticut'u 4 yıl üst üste ulusal şampiyonluğa taşıyan Başantrenör Geno Auriemma ise, "Yarı finale kadar yenilgisiz gelmemizi başarı olarak görüyorum, oyuncularımla gerçekten gurur duyuyorum. Mississippi State bizden daha iyi oynadı ve galibiyeti hak etti." dedi.

NCAA Kadınlar Basketbol Ligi'nin bu seneki şampiyonunun belirleneceği final müsabakasında Mississippi State Bulldogs, South Carolina Gamecocks ile pazartesi günü TSİ 01.00'de karşı karşıya gelecek.

Sıradaki Haber
Warriors'tan üst üste 10. galibiyet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz