Basketbol

"Başarıya aç bir takımız"

02 Eylül 2019 Pazartesi 11:36 - Son Güncelleme 02 Eylül 2019 Pazartesi 11:39

Basketbol Dünya Kupası'nda Türkiye'nin grubundaki diğer maçta Amerika Birleşik Devletleri, Çekya'yı rahat yendi. İki takım oyuncuları maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı E grubunda Amerika Birleşik Devletleri, Çekya'yı 88-67 mağlup etti.

İki takımın oyuncuları maçın ardından kameraların karşısına geçti.

Birleşik Amerikalı Harrison Barnes, "Bizim için kilit nokta savunmaydı. Oyunda bazı kırılma noktaları vardı ama sonuna kadar kontrolü elimizde tuttuk." dedi.

Dünya Kupası'nda oynamanın mutluluk verici olduğunu vurgulayan Barnes, "Başarıya aç takıma sahibiz. Kanıtlayacak çok şeyimiz var. Bizim için önemli bir meydan okuma olacak." diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin oyun kurucusu Joe Harris de, başantrenörleri Gregg Popovich'in dikkatli olmaları gerektiği yönünde kendilerini uyardığını vurguladı.

Popovich, "Hocamız, çok yetenekli takım olduğumuzu ve savunma yaparsak hücumun kendiliğinden geleceğini söyledi. Savunma bize maçı kazandıran nokta oldu. Turnuvanın genelinde bu böyle olacak."
ifadelerini kullandı.

Çekya'nın NBA'de forma giyen oyun kurucusu Tomas Satoransky, Amerika Birleşik Devletleri'nin fiziksel gücüne karşı koyamadıklarını belirtti.

Sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Jan Vesely ile ilgili soruyu da yanıtlayan Satoransky, "Vesely'yi çok özledik. Burada olmadığı için herkes çok üzgün. Bize çok yardımı olurdu. En yakın zamanda iyileşmesini istiyorum." dedi.

Türkiye'de forma giyen Çek oyuncu Blake Schilb de Amerika Birleşik Devletleri'nin savunmada çok sert oynadığını belirterek, "Çok atletik takım. Bazı şeyleri iyi yaptık. Bu maçta bizim adımıza olumlu şeyler vardı. Önümüzdeki iki maça odaklanacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz