Basketbol

''ABD ile rövanş oynayacağız''

26 Ağustos 2014 Salı 13:12 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2014 Salı 13:17

Turgay Demirel: ''ABD ile 2010 Dünya Şampiyonası'nın rövanşını oynayacağız''

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda ilk hedeflerinin grupta ilk iki sırada yer alarak üst tura çıkmak olduğunu söyledi.

Turgay Demirel, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos'ta İspanya'da başlayacak Dünya Kupası'na A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın iyi hazırlandığını ve iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Türkiye'de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın finalinde ABD'ye kaybettiklerini hatırlatan Demirel, şampiyonadan beklentilerini şöyle anlattı:

"Evsahibi İspanya, özellikle kendi düzenledikleri bu şampiyonada birinci olmak, ABD'yi finalde yenmek için çok büyük hazırlık içerisinde. Biz de ABD ile aynı gruptayız ve herkes bu maça rövanş olarak bakıyor. ABD ile 2010 Dünya Şampiyonası'nın rövanşını oynayacağız. Grubumuzda ayrıca, Finlandiya, Ukrayna, Yeni Zelenda ve Dominik Cumhuriyet bulunuyor. İlk hedefimiz grubumuzda en kötü ihtimalle ikinci olarak üst tura yükselmek."

"Hazırlık maçları ölçü değil"

"12 Dev Adam"ın çok yoğun bir kamp dönemi geçirdiğini dile getiren Demirel, hazırlık maçlarında alınan yenilgilerin kendilerini ümitsizliğe sürüklemediğini kaydetti.

Hazırlık maçlarında İspanya, Yunanistan ve Sırbistan gibi turnuvanın favori ülkeleriyle karşılaştıklarını aktaran tecrübeli basketbol adamı, "Oynadığımız takımlar güçlü rakiplerdi. Bizim gurubumuzda ABD dışında diğer rakipler onların seviyesinde değil. Grubu ikinci bitirirsek, daha sonra çapraz gruptan büyük ihtimalle Litvanya, Slovenya ve Avustralya gelecek. Buradan da çıkıp ilk 8'e kalmayı ümit ediyorum. Oyuncular, teknik kadro olayın bilincinde. Bu yüzden hazırlık maçları ölçü kabul edilmemeli" ifadelerini kullandı.

Milli takımın İspanya'da daha fazla kenetleneceğine inandığını söyleyen Demirel, "2010 Dünya Şampiyonası'nın gümüş madalyalı ülkesi olduklarını düşünecekler ve bu unvana yakışır mücadele edeceklerdir" dedi.

"Her top için savaşmalıyız"

Rakiplerini küçümsemediklerini ve artık her takımın çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"40 dakika mücadele edip, her top için savaşmazsak, ABD dışındaki diğer rakiplerimizi yenmemiz de zor olabilir. Son Avrupa Şampiyonası'nda gerek Ukrayna gerek Finlandiya çok iyi oynamışlardı. Bizimle basketbol tecrübelerini kıyasladığımızda, bu maçları kazanabilme şansımız daha fazla. Çapraz grup açısından da şanslıyız. O gruptan gelmesi muhtemel Litvanya, Slovenya ve Avustralya yenebileceğimiz ekipler. İlk hedefimiz, Yeni Zelanda maçını kazanarak şampiyonaya başlamak olacak."

"Enes'e inanıyoruz"

Turgay Demirel, sakatlığını bildirdiği için Dünya Kupası'nda milli takıma katılamayacağını belirten ve tartışma konusu olan Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen Enes Kanter için de değerlendirmede bulundu.

Enes'in, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Demirel, şunları kaydetti:

"Esasında Enes, Harun ve Barbaros sürekli temas halinde. Bu yaz eğer ameliyat olayı olmasaydı, takıma geleceğini söylüyordu. Hatta ameliyat sonrası yaptığı görüşmelerde, Harun Erdenay ve Barbaros Akkuş'a sakatlığının geçmesi durumunda takıma katılmak istediğini belirtti. Harun ve Barbaros'a yaptığı açıklamaların doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu sene olmazsa, gelecek yıl mutlaka takıma geleceğini söylemiş. Sakatlığının bir an önce iyileşmesini diliyorum."

Sıradaki Haber
20 yıl aradan sonra...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz