Basketbol

ABD'li basketbolcu Griner, Rusya'da tutuklandı

07 Mart 2022 Pazartesi 10:26 - Son Güncelleme 07 Mart 2022 Pazartesi 10:39  |  Kaynak : TRT SPOR

ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner, Rusya'da tutuklandı. Uyuşturucu bulundurmakla suçlanan Griner için 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Griner ile ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz ay Moskova'da bavulunda uyuşturucu bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan Birleşik Amerikalı kadın basketbolcu Brittney Griner için ülkesinden üst düzey açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, diplomatların Griner davası üzerinde çalıştığını söyledi.

WNBA yıldızı Griner'in Rusya'da gözaltına alınmasına tepki gösteren Bakan Blinken,  Amerika'nın yabancı ülkelerde tutulan vatandaşlara "mümkün olan her türlü yardımı sağlayacağını" söyledi.

Blinken açıklamasında, "Rusya'da gözaltına alınan diğer Amerikalıların davaları üzerinde çalışan bir büyükelçilik ekibimiz var. Haklarına saygı gösterilmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" ifadesini de kullandı.

Rusya'dan Griner davası ile ilgili yapılan son açıklamada ise 31 yaşındaki basketbolcunun 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği bilgisi yer aldı.

7 kez All-Star seçilme başarısı gösteren Brittney Griner, Amerika Kadınlar Basketbol Milli Takımı'yla 2 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşamıştı.

Griner, 2015 yılından bu yana da Rusya'nın Ekaterinburg takımının formasını giyiyordu.


 

Sıradaki Haber
Galatasaray Nef, Hapoel deplasmanında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz