Basketbol

Anadolu Efes son çeyrekte yıkıldı

22 Kasım 2013 Cuma 23:37 - Son Güncelleme 23 Kasım 2013 Cumartesi 00:12

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi 6. maçında Armani'ye 4 sayı farkla yenildi.

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi B Grubu 6. maçında deplasmanda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımıyla karşılaştı.

Geçen hafta İspanya'nın Real Madrid takımına deplasmanda 103-57 yenilerek, tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birisini alan Anadolu Efes, Milano'da aradığı morali bulamadı.

Lacivert-beyazlılar, son çeyrekteki kötü oyunuyla rakibine 77-73 yenilerek yine hayal kırıklığı yarattı.

Anadolu Efes, ligin ilk maçında Emporio Armani Milano'yu 87-67 mağlup etmişti.

Bu sonucun ardından lacivert-beyazlılar, grubundaki 3. yenilgisi alırken, Armani Milano galibiyet sayısını 4'e yükseltti.

Karşılaşmanın ilk çeyreği iki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla geçidl. Anadolu Efes'te Lucas, ev sahibi ekipte Samuels attıkları 10'ar sayı ile takımlarına katkı sağladı. Bu periyodun son bölümüne girilirken, İtalyan temsilcisi farkın açılmasına izin vermedi ve ilk çeyrek 23-21 Anadolu Efes lehine sonuçlandı.

İkinci çeyreğin başında iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Maçın 15. dakikasından savunma ve hücumdaki etkinliğini artıran Anadolu Efes, periyodun son bölümünde Semih ve Vasileiadis'in sayılarıyla farkı 9 sayıya çıkardı ve devreye 41-32 önde girdi.

Maçın üçüncü çeyreğinde oyunun kontrolünü elinde tutan Anadolu Efes, hem savunmada hem hücum da etkisini artırdı. Lacivert-beyazlılar, üstün oyunu sonunda bu çeyreği de 62-51 önde bitirdi.

Karşılaşmanın son çeyreğine ev sahibi ekip hızlı başladı ve 14-0'lık bir seri yakaladı. İtalyan temsilcisi, 34. dakikada 65-62 öne geçti. EA Olimpia Milano'nun serisine Dragicevic attığı 3 sayılık basketle son verdi ve mücadelenin son 5 dakikasına 65-65 eşitlikle girildi. Maçın son bölümüne Langford ile bulduğu sayılarla 5 sayılık farkla önde giren İtalyan ekibi, skordaki üstünlüğünü korudu ve uzun süre geride götürdüğü maçtan 77-73 galip ayrıldı.
 

Sıradaki Haber
Obradovic zaferi değerlendirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz