Basketbol

En iyisi Tony Parker

07 Şubat 2014 Cuma 17:35 - Son Güncelleme 07 Şubat 2014 Cuma 17:40

FIBA, Fransız basketbolcuyu 2013'de Avrupa'nın en iyi erkek basketbolcusu seçti.

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Fransız basketbolcu Tony Parker'ı 2013 yılında "Avrupa'nın En İyi Erkek Oyuncusu" seçti.

FIBA'nın internet sitesinde yer alan haberde, taraftarlar ve uzmanların katıldığı oylama sonucunda, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Fransa Milli Takımı ile altın madalya kazanma başarısı gösteren Parker, Yunan basketbolcu Vassilis Spanoulis ve İspanyol Marc Gasol'ü geride bırakarak Avrupa'da yılın en iyi erkek basketbolcusu unvanına layık görüldü.

Taraftarlardan 24 bin 976 oy, uzmanlardan ise 987 oy toplayan 31 yaşındaki basketbolcu, rakiplerinin önünde birinciliği elde etti. NBA'de San Antonio Spurs forması giyen Parker'ı, 15 bin 162 taraftar oyu ve 356 uzman oyu alan Spanoulis takip etti. Basketbolseverlerden 10 bin 951 oy ve uzmanlardan 263 oy elde eden Gasol üçüncülüğün sahibi oldu.

- En fazla oyu Bogdanovic topladı

Fenerbahçe Ülker forması giyen Hırvat basketbolcu Bojan Bogdanovic ise 28 bin 370 taraftar ve 163 uzman oyuyla en fazla oy toplayan isim olmayı başardı. Ancak, rakiplerine oranla aldığı az sayıda uzman oyu hesaba katıldığında ortalamada rakiplerinin gerisinde kalan Bogdanovic, Avrupa'da 2013 yılının en iyi erkek oyuncusu oylamasında dördüncülükle yetindi.

Daha önce yapılan oylama 2013 yılında "Avrupa'nın En İyi Kadın Oyuncusu" Galatasaray Odeabank'tan ABD'li Sancho Lyttle, "Avrupa'nın En İyi Genç Kadın Oyuncusu" Gran Canaria'nın Senegal asıllı İspanyol basketbolcusu Astou Ndour, "Avrupa'nın En İyi Genç Erkek Oyuncusu" ise Cibona Zagreb'in Hırvat oyuncusu Dario Saric seçilmişti.

Etiketler : FIBATony Parker
Sıradaki Haber
Beşiktaş İF ilk yenilgisini aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz