Basketbol

"Hak ederek kazandık"

04 Aralık 2013 Çarşamba 23:28 - Son Güncelleme 04 Aralık 2013 Çarşamba 23:30

Itoudis, maçın sonlarına doğru daha iyi bir takım olabildiklerini söyledi.

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası G Grubu'nda, deplasmanda MZT Üsküp Aerodrom'u 86-68 mağlup eden Banvit'te, başantrenör Dmitrious Itoudis, maçı hak ederek kazandıklarını söyledi.

Itoudis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maça istedikleri gibi başlayamamalarına rağmen, maçı kazanmayı başardıklarını belirtti.

Maçın ilk yarısında, özellikle savunmada yetersiz kaldıklarını kaydeden Itoudis, "İkinci yarıda sergilediğimiz iyi oyunla maçtan galip ayrılmayı hak ettik. MZT Üsküp Aerodrom'un hem yetenekli oyuncuları olan, hem de savaşan bir takım olduğunu biliyorduk. Yeni başantrenörleri de takıma olumlu bir hava kattı. Ancak maçın sonlarına doğru daha iyi bir takım olabildiğimiz için, maçı hak ederek kazandık" diye konuştu.

Banvit'in gruptan çıkma şansını da değerlendiren Itoudis, gruptan çıkmayı hedeflediklerini ve bu anlamda, Maccabi Haifa Bazan ile oynayacakları maçın çok önemli olduğunu ifade etti.

Banvitli basketbolcu Klemen Prepeliç de maçın başında sorunlar yaşadıklarını, ancak ikinci yarıda sergiledikleri oyunla daha iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini belirtti.

MZT Üsküp Aerodrom cephesi
MZT Üsküp Aerodrom Başantrenörü Zoran Martiç, yeni takımıyla sadece iki kez antrenman yapabildiğini belirterek, "Banvit, THY Avrupa Ligi ayarında bir takım'' dedi.

Banvit'in maça çok iyi hazırlandığını belirten Martiç, ''Takımımdan savaşan bir takım olmalarını istedim. İlk 30 dakika boyunca gücümüz yettiğince iyi savunma yaptık. Faul problemlerimiz çok erken başladığı için agresif bir oyun ortaya koyamadık. Banvit, bir bütün olarak bizden daha iyi bir takımdı. Banvit, bizden daha yetenekli oyunculara sahip" ifadelerini kullandı.

Makedon ekibinin oyuncularından Damyan Stojanovski ise özellikle son periyotta performaslarının düştüğünü belirterek, takımın kondisyon eksikliği olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
"Tepki olacaksa bana olsun"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz