Basketbol

Pınar Karşıyaka'dan buruk veda

21 Ocak 2022 Cuma 10:52 - Son Güncelleme 21 Ocak 2022 Cuma 10:56  |  Kaynak : DHA

Avrupa'da geçen sezon final oynayıp kupayı ıskaladığı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Pınar Karşıyaka, kupaya veda etti.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon B Grubu'nu üçüncü sırada bitirip liderlik fırsatını kaçırdıktan sonra Play-In etabında Lenovo Tenerife'yle eşleşen Pınar Karşıyaka, İspanya'da Kanarya Adaları deplasmanında geçen hafta oynanan ilk maçı 76-69 kaybedip rakibini salı günü evinde 88-80 yendikten sonra dün yine uzak deplasmanda parkeden 74-71 mağlup ayrılarak havlu attı.

İki takım arasında salı oynanan maçın ardından sonraki gece ayağının tozuyla özel uçakla yetiştiği deplasmanda 16 sayı farkla yenik duruma düşmesine rağmen farkı eriten Karşıyaka, son anlarda yenilmekten kurtulamadı.

Sezon içinde Semih Erden ve Roll'ün uzun süreli sakatlıklarından olumsuz etkilenen, gönderilen pivot Mitchell ve yerine gelen Tyus'un yanı sıra guard Taylor ve şutör guard Blackmon ile yerli oyunculardan kırılma anlarında beklediği verimi alamayan Pınar Karşıyaka, Avrupa'da kupa hayaline erken veda etti.

Hapoel maçı yaktı

Pınar Karşıyaka, sezon başında favorisi olduğu FIBA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında en önemli rakibi Hapoel Jerusalem'e evinde 20 sayı farkla yenilmesinin bedelini ağır ödedi.

İzmir'de 6 Aralık'ta oynanan o maçı 85-65 kazanarak ikili averaj üstünlüğünü eline alan İsrail ekibi, koronavirüs vakaları nedeniyle 2 kez ertelenen son hafta sınavında lider Baxi Manresa'yı deplasmanda yenerek gruptan ikinci çıktı.

Hapoel gibi 3 galibiyet, 3 mağlubiyet almasına rağmen Manresa'nın direkt son 16'ya kaldığı grubu İsrail temsilcisinin ikili averajla gerisinde üçüncü bitiren Pınar Karşıyaka, Play-In'de saha avantajını kaybetti. Hapoel, Ukrayna ekibi Promotey'le eşleşirken, A Grubu ikincisi Tenerife'nin rakibi olan temsilcimiz, saha dezavantajıyla elendi.

Sıradaki Haber
Son finalistlerden erken veda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz