Basketbol

Trabzonspor'un ilk Avrupa heyecanı

08 Temmuz 2014 Salı 11:19 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2014 Salı 11:20

Trabzonspor Medical Park, 6 sezon sonra Avrupa hedefini gerçekleştirecek.

Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası'na katılacak Trabzonspor Medical Park, ilk kez Avrupa heyecanı yaşayacak.

2008-2009 sezonunda Erkekler Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele ederek ilk sezonunu yaşayan, geçen sezon Beko Basketbol Ligi'ni 9'uncu sırada tamamlamasına karşın FIBA EuroChallenge Kupası'na dahil edilen Trabzonspor Medical Park, 6 sezon sonra Avrupa hedefini gerçekleştirecek.

F Grubu'nda Güssing (Avusturya), Cluj-Napoca (Romanya), Atomerömü (Macaristan) takımlarıyla eşleşen bordo-mavililer, ilk maçını 4 Kasım'da sahasında Macaristan temsilcisiyle yapacak.

Kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bunun için iyi bir kadro kuruyoruz. Avrupa kupalarına katılacak olmamızdan dolayı gururlu ve sevinçliyiz. Trabzonspor'a yakışır şekilde mücadele edeceğiz" dedi.

Avrupa kupaları için gereken hazırlıkları önceden yaptıklarını ifade eden Hopikoğlu, "Tecrübeli bir ekibe sahibiz. Gerek menajerimiz gerek hocamız gerekse sporcularımız bu lige yabancı olmayan, deneyimleri yaşamış kimliklerden oluşuyor. Zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Grupların açıklanması ile rakiplerimiz ile ilgili de araştırmaları yapmaya başladık. Dikkatli olacağız. Rakiplerimizi enine boyuna değerlendireceğiz. Sıkı hazırlanarak mücadelenin içerisinde yer almaya çalışacağız" diye konuştu.

Gruptan çıkacaklarına inandıklarını belirten Hopikoğlu, sponsorları Muharrem Usta'ya da teşekkür ederek, "Avrupa kupalarına katılacak olmamızdan ötürü takımımıza ilave gelir desteği sağladı. 2 yabancı oyuncumuzu onun bizlere sağladığı katkıyla aldık. Sayın Usta'ya takımımıza verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Taraftarları yanlarında görmek istediklerini söyleyen Hokipoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni sezonda herkes güçlü bir Trabzonspor izleyerek keyif alacak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bu zorlu yoldaki en büyük destekçimiz taraftarımız olacak. Geçen sezon yanımızda olan taraftar desteğinin artarak devam etmesini istiyoruz. El ele vererek büyük başarıları şehrimize getireceğimize inanıyoruz. Hem lig hem Avrupa'da önemli işler yapacağız. Yeter ki taraftarlarımız yanımızda olsun, bize destek versinler."

Sıradaki Haber
İşte Trabzonspor'un grubu ve rakipleri!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz