Basketbol

Beşiktaş Sompo Japan evinde mutlu

02 Mart 2019 Cumartesi 22:50 - Son Güncelleme 03 Mart 2019 Pazar 00:18

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'u 90-84 yenen Beşiktaş Sompo Japan, 10. galibiyetini aldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, konuk ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'u 90-84 mağlup etti.. Siyah-beyazlı ekip, bu sonuçla ligde 10. galibiyetini elde etti. Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol ise 12. yenilgisini yaşadı.

Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Buva ile Alexander'ın pota altından kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 16-11 üstün geçti. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de dış atışlardan karşılıklı sayılar üretirken, Beşiktaş Sompo Japan ilk çeyreği 30-24 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte rakibine kolay sayı şansı vermeyen Beşiktaş Sompo Japan, Alexander'ın iç ve dış atışlardan arka arkaya kaydettiği basketlerle 14. dakikada farkı 18 sayıya (46-28) çıkardı. Tiby ile Hayes'le boyalı alandan sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'a Gibson'ın basketleriyle karşılık veren siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına 58-43 üstün gitti.

İkinci yarıda hücumlardan boş dönen Beşiktaş Sompo Japan karşısında oyunu dengeleyen Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, Eldridge'nin üç sayılık basketiyle 27. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 68-59. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de sayı bulmakta zorluk çekerken, siyah-beyazlılar final periyoduna 69-61 önde girdi.

Son çeyrekte pota altında Buva'yla rakibine üstünlük kuran ve savunmasını sertleştiren Beşiktaş Sompo Japan, 33. dakikada farkı yeniden çift hanelere taşıdı: 73-63.

Savunma direnci düşen siyah-beyazlı ekip karşısında Hayes'in etkili oyunuyla sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, 38. dakikada farkı 5 sayıya (80-75) düşürdü. Son bölümleri çekişmeli geçen karşılaşmada Buva ile Rich'in sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Sompo Japan, sahadan 90-84 galip ayrıldı.

Salon: BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Can Mavisu, Ozan Çakar, Ahmet Tatlıcı

Beşiktaş Sompo Japan: Rich 6, Pressey, Erkan Veyseloğlu 8, Alexander 24, Buva 23, Burak Can Yıldızlı, Can Maxim Mutaf, Dusan Cantekin 3, Kenan Sipahi 12, Gibson 14

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol: Gibson 2, Hayes 33, Eldridge 5, Tiby 23, Tankeu 11, Berkay Candan 4, Merthan Mutlu 6, Kerem Özkan

1. Periyot: 30-24

Devre: 58-43

3. Periyot: 69-61

MAÇIN ARDINDAN

Ivanovic:"Kötü oyuna rağmen maçı kazandığımız için mutluyum"

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'u yenen Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Dusko Ivanovic, kötü oyuna rağmen kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ivanovic, "Kötü oyuna rağmen maçı kazandığımız için mutluyum. Çok kötü bir maç oynadık. İlk yarı farkı 18 sayıya kadar çıkarmamıza rağmen rakibi geri döndürdük. Sezonun en kötü basketbolunu oynadık." ifadelerini kullandı.

Şehit: "İkinci yarıda son saniyeye kadar mücadele ettik"

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol Başantrenörü Serhat Şehit, ilk yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını vurguladı.

Müsabakayı değerlendiren Şehit, "Çok kaliteli bir takıma karşı oynadık. İlk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Rakibimiz çok büyük boşluklar buldu ve farkı açtı. Devre arasında neleri yanlış yaptığımızı konuştuk ve ikinci yarıda çok iyi oynadık. Önemli oyuncularımızdan Williams, takımdan ayrıldı. Dar bir rotasyonla oynadık. İkinci yarıda son saniyeye kadar mücadele ettik." şeklinde görüş belirtti. 

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz