Basketbol

Blatt: Zor şartlar altında önemli bir galibiyet

11 Mart 2018 Pazar 20:09 - Son Güncelleme 11 Mart 2018 Pazar 20:11

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 20. hafta mücadelesinde konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan'ı 74-67 mağlup eden Darüşşafaka'da başantrenör David Blatt, zor şartlar altında çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Blatt, maça sadece 12 saatte hazırlandıklarının altını çizerek, "Önemli bir galibiyet aldık. Beşiktaş ligin önemli takımlarından biri. Böylesine güçlü bir takımı yenmek iyi hissettiriyor. Dün çok zor bir gün geçirdik. Uçağımız İstanbul'a çok geç indi. Oyuncularımın uyuması çok geç saatleri buldu. James Bell, Howard Sant-Roos ve Kartal Özmızrak'tan yoksun mücadele ettik. Bu durumdayken bunu söylemek bile istemiyorum. Beşiktaş'ı böyle eksiklerle yenmek karakterli bir takım olduğumuzu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Scottie Wilbekin'in mükemmel bir oyun oynadığını vurgulayan Blatt, "Bu tip maçları kazanmak için bir oyuncunun mükemmel oynaması diğerlerinin ona ayak uydurması gerekliydi. Wilbekin en önde gelenlerden biriydi. Wilbekin'i dışarıdan izlemesi keyiflidir umarım." diye konuştu.

Takımının mücadelesinden övgüyle söz eden tecrübeli başantrenör, "Karakterli takımlar ribauntlarda, ikili mücadelelerde ve savunmayla ön plana çıkarlar. Çeyrek finali 2-0 geçmek fazladan dinlenmemize yaradı. Önümüze bakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

-

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz