Basketbol

“Bu kadarını beklemiyorduk”

08 Kasım 2019 Cuma 16:01 - Son Güncelleme 08 Kasım 2019 Cuma 16:38

Bu sezon hem Türkiye’de hem de Avrupa’da fırtına gibi esen Pınar Karşıyaka’da başantrenör Ufuk Sarıca TRT SPOR’un sorularını yanıtladı. Sarıca, “Bu kadar iyi bir başlangıç beklemiyorduk” dedi.

Sarıca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Yarışmacı bir kadro kurduğumuzu biliyorduk ama bu kadar iyi bir başlangıcı beklemiyorduk. Kazanmayı seven bir takım yarattık. İzmir’de hep dolu tribünler önünde oynuyoruz. Etkileyici bir başlangıç yaptık. Yepyeni 12 oyuncudan oluşmuş bir takım. İlerleyen dönemde daha iyi olacağız”

“Atletizm basketbolun önemli bir parçası oldu. Taraftarla beraber duran bir basketbol oynamak mümkün değil. Eski kadromuza göre farklılıklar var. Savunmamız takdir edilecek bir olay. Hücumda biraz daha eksikliğimiz var. Hücumla günlük kazanılabilir ama savunma sizi daha iyi götürebilir”

"Yerli oyuncular bu sene daha fazla süre alıyor"

“Yerli oyunculardan çok iyi performans alıyoruz. Geçen sene hiç oynamıyorlardı. Onların gelişimi beni çok mutlu ediyor. Türk oyuncuların artması gerekiyor ve daha fazla süre almaları gerekiyor”

“Her kulvardaki hedefimiz en yukarısı. Kolay değil, oturmuş takımlar var. Ama onlarla yarışabiliriz. Kendi evimiz bizim kalemiz haline gelecek. Deplasmanda da kazanıyoruz. Hayaller bitmiyor”

“Bütçe her zaman en önemli şey değil. Bunun ispatları var. Biz de yakından yaşadık. Oturmuşluk önemli. Hep beraber sinerjiyi yaratacağız. Büyük özlem var. 3 senedir play-off’suzluk var”

"Semih Erden 3-4 sene daha oynar"

“Semih Erden çok iyi çalışıyor. Çok gayret ediyor. Semih’ten, Metecan’dan 10 tane 15 tane yok. Onlar bizim için çok önemli. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Önünde 3-4 sene daha var. 32 yaşında”

“İyi bir jenerasyon yaşadık. Olimpiyatı kovalamamız lazım. İnsanlar milli takımla ilgili çok iyi şeyler düşünüyor. Oyuncuların kendi takımlarında daha fazla süre alması milli takıma da iyi yansıyacaktır”

Sarıca'dan Larkin yorumu

“Shane Larkin ile ilgili bana gelmiş bir şey yok. Her bir sene iyi oynayan bir oyuncuyu Türk yapamayız. Larkin üzerinde söylemiyorum. Herkesle oturur konuşuruz belki başka pozisyon için değerlendiririz. Ama sakin olmak lazım”

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz