Basketbol

"Çok sayıda rekor kırdığımız bir sezon oldu"

16 Mayıs 2017 Salı 23:51 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2017 Salı 23:54

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son haftasında sahasında Best Balıkesir'i 95-72 yenen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Blatt, play-off etabında kiminle eşleşeceklerine dair hesaplara girmeden oyunlarına odaklandıklarını belirterek, "Oyuncularıma burada bir kültür oluşturmak istediğimi söylemiştim. Onlar da dediğim gibi oynadı. Çok sayıda rekor kırdığımız bir sezon oldu. Normal sezonda galibiyet rekoru, üst üste galibiyet rekoru ve toplam sayı rekorlarını kırdık." ifadelerini kullandı.

Ligde normal sezonu 4. sırada bitirdiklerini ve Banvit'le eşleştiklerini vurgulayan Blatt, şöyle devam etti:

"Sezon başında medyayla bir araya geldiğimizde, Türkiye liginin ne kadar zor olacağını söylemiştik. Tarihin gelmiş geçmiş en iyi THY Avrupa Ligi'ni oynadık. Tüm bu turnuvaları oynamak bizim açımızdan ne kadar iyi iş çıkardığımızı gösteriyor. Banvit çok üst düzey kaliteli bir takım. Gerçekten harika bir sezon geçiriyorlar. Çok zorlu bir eşleşme. İyi oynamak için hazırlanacağız."

David Blatt, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe'yi destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

Darüşşafaka Doğuş oyuncularından Harangody de sezonu iyi bir şekilde bitirdiklerini ve bu yüzden mutlu olduklarını aktardı.

Best Balıkesir cephesi

Best Balıkesir Başantrenörü Hakan Demir, ilk yarı başa baş bir mücadele sergilediklerini dile getirdi.

İkinci yarı bazı noktalarda maçtan koptuklarını vurgulayan Demir, "Sezonu tamamladık. Darüşşafaka Doğuş'u tebrik ediyorum. Ligde kalabilmek için mücadele ettik ama bir galibiyet farkla başaramadık." diye konuştu.

Best Balıkesir oyuncularından James ise ilk devre iyi bir oyun ortaya koyduklarını ama ikinci yarı hatalar yaparak maçı kaybettiklerini vurguladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz