Basketbol

Ercüment Sunter sezondan memnun

09 Mayıs 2014 Cuma 11:11 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 12:52

Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Sunter soruları cevapladı.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Aykon TED Ankara Kolejliler'in başantrenörü Ercüment Sunter, "Bu sene de ULEB Avrupa Kupası'nda Kolej tarihindeki en önemli başarıya imza atan takım olduk. Sadece camiamız adına değil, Ankara adına da büyük bir başarıydı" dedi.

Sunter, Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından yaptığı sezon değerlendirmesinde, geçen sene başarılı bir sezon geçirdiklerini, bu sene de aynı başarıyı yakalamak için mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sene lig mücadelemizin yanı sıra ULEB Avrupa Kupası'nda da yer aldık. Öncelikle TED Ankara Koleji mezunu, kırmızı-lacivert formayı taşımış ve kaptanlık yapmış bir kişi olarak, uzun zaman sonra tekrar 1. lige çıkan bir takımın başına getirilmem şahsım adına onur vericiydi. Hedefimiz Aykon TED Ankara Kolejliler'i en iyi şekilde temsil eden ve asansör bir takım olmamaktı. İki sezondur hiçbir düşme tehlikesi yaşamayarak, geçen seneyi play-off'da tamamladık. Bu sene de ULEB Avrupa Kupası'nda Kolej tarihindeki en önemli başarıya imza atan takım olduk. Sadece camiamız adına değil, Ankara adına da büyük bir başarıydı, çünkü yıllardır ilk defa bir Ankara takımı Avrupa'da çeyrek finale yükseldi."

"Tüm olumsuzluklara rağmen hedefimize ilerledik"

Sunter, sezon başında kadro oluştururken bir önceki yılın kadrosunda yer alan önemli oyuncularını kaybettiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Kaybettiğimiz bu isimler, 2 sene önce sezonun sayı, ribaunt ve asist krallığını taşıyan 4 oyuncumuzdu. Böyle olunca sezon başında takımımızla ilgili yapılan yorumlarda, herkes bizim alt sıralarda yer alacağımız konuşuyordu. Biz ise tüm bu olumsuz değerlendirmelere rağmen hedefimiz doğrultusunda mücadele verdik ve ULEB Avrupa Kupası'nda inanılmazı başardık. 53 maçlık bir sezonu tamamladık ki bu da bence Ankara için bir rekordur. Avrupa Kupası'nın maç trafiği, ligde tempomuzu düşürdü. Geçen sene play-off'a girmiştik ama bu sene çok istememize rağmen bunu başaramadık. Ayrıca ligdeki diğer takımlara baktığınızda, 2 sezonda hiç oyuncu değiştirmeyen ve sadece bir tane takviye ile oynayan tek takımız diyebilirim."

Sezonun ilk yarısını 7. sırada tamamladıklarını ancak ikinci yarıda düşüşe geçtiklerini vurgulayan Sunter, "Play-off'a giremeyen rakiplerimiz Gaziantep Basketbol, Trabzonspor ve Türk Telekom gibi takımlar, düşme riski yaşadı. Ayrıca hem oyuncu hem de antrenör değişiklikleri yaptı. Biz ise hiç düşme riski yaşamadık. Ayrıca sezon sonunda hemen hemen aynı galibiyet sayımız olmasına rağmen bütçe olarak da bu takımlarla aramızda fark olduğunu belirtmek isterim" diye konuştu.

"Her oyuncudan maksimum verimi aldık"

Ercüment Sunter, kadrolarında uzun oyuncuların alternatifinin bulunmadığını, özellikle de Golubovic'in maçlarda en az 30 dakika süre alması nedeniyle yıprandığını söyledi.

Kadroda yer alan her isimden maksimum verimi aldıklarına dikkati çeken Sunter, "Bütçemiz doğrultusunda en iyi kadroyu kurduğumuzu söyleyebilirim. Yabancı oyuncu sınırlaması bizi oldukça etkiledi. Çünkü ligde oynadığımız kadroyla Avrupa Kupası'ndaki kadromuz farklı oluyordu. Örneğin ligde Plisnic ile Golubovic'i bir arada oynatamıyorduk. Avrupa'da ise genelde 4 yabancı ile oynadık. Genç oyuncularımızın da katkısı büyüktü" şeklinde konuştu.

Gelecek sezonun planlaması için henüz erken olduğunu belirten Sunter, "Kadroda kalmasını istediğimiz oyuncular var ama önce yönetimimiz bütçeyi belirleyecek. Ona göre yeni sezon planlaması yapacağız ama şimdiden bir şey söylemek için çok erken" şeklinde sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz