Basketbol

Gaziantep Basketbol'dan Afyon Belediyespor'a fark

04 Mayıs 2019 Cumartesi 22:23 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2019 Cumartesi 23:00

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Gaziantep Basketbol, Afyon Belediyespor’u 89-63 yendi.

Maça etkili başlayan Gaziantep ekibi, ilk periyodu 27-15 önde geçti.

İkinci periyotta da etkili oyununa devam eden Gaziantep Basketbol, soyunma odasına 48-35 önde girdi.

Üçüncü periyotta dengeli geçen karşılaşmanın 25. dakikası geride kalırken skor Gaziantep ekibi adına 54-42’de kaldı. Periyodun kalan süresinde Can Uğur Öğüt’ün başarılı dış atışlarıyla farkı açmaya başlayan Gaziantep Basketbol, 3. çeyreği 69-47 önde tamamladı.

Gaziantep Basketbol, maçın son çeyreğinde de başarılı oyununu sürdürdü. Son 5 dakikaya girilirken 80-54’lük üstünlüğünü koruyan Gaziantep ekibi, salondan 89-63 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi Gaziantep Basketbol adına 17 sayı üreten Kadir Bayram oldu.

Hakemler: Kaan Büyükçil, Halil Baldemir, Ali Köseoğlu

Gaziantep Basketbol: Orhan Hacıyeva 5, Jekiri 6, Tomas 5, McKissic 15, Can Uğur Öğüt 13, Murat Göktaş, Batuhan Dikmen, Berisha 1, Jelovac 15, Yunus Çankaya 6, Kadir Bayram 17, Doğan Şenli 6

Afyon Belediyespor: Zelionis 14, Oğulcan Baykan 13, Serkan Menteşe 2, Talat Altunbey 6, Dorukhan Engindeniz 12, Safdar Çağan Aydın 4, Cevher Özer 12

1. periyot: 27-15

Devre: 48-35

3. periyot: 69-47

MAÇIN ARDINDAN

Markovic: "Skor kimseyi aldatmasın istediğimiz kaliteli oyunu yansıtamadık"

Afyon Belediyespor’u yenen Gaziantep Basketbol'un başantrenörü Nenad Markovic, galibiyete rağmen istedikleri kaliteli oyunu yansıtamadıklarını söyledi.

Markovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibin bazı problemleri olan bir takım olduğunu, o yüzden kolay bir maç oynadıklarını ifade etti.

Hiçbir zaman rakibi küçümsemediklerini anlatan Markovic, şöyle konuştu:

"Biz gerçek oyunumuzu oynayamadık. Önümüzde play-off'lar var. Afyon maçıyla aslında play-off'a hazırlanmak istedik ama skor kimseyi aldatmasın istediğimiz kaliteli oyunu yansıtamadık. Bu maçta herkese gerekli dakikaları vermeye çalıştım. Top çalmalarda onlar 8 top çalarken biz sadece 7 top çaldık. Bu da benim istemediğim bir durum. Bu rakibe çok fazla sayı şansı verdi. Bunlar da bizim için kötü notlardı. Bunlar üzerine daha fazla çalışmalıyız."

Şu ana kadar kulüpteki hemen herşeyin istediği gibi gittiğini aktaran Markovic, "Şimdi önümüzde Galatasaray maçı var. Onu kazanmak istiyoruz. Bundan sonra alacağımız her galibiyet, başarımızı taçlandıracaktır." diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz