Basketbol

Harun Erdenay, aday olmayacak

12 Ekim 2016 Çarşamba 19:06 - Son Güncelleme 12 Ekim 2016 Çarşamba 17:14

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Erdenay, 26 Ekim Çarşamba günü yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, 26 Ekim Çarşamba günü yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

TBF'den yapılan açıklamada, 27 Mayıs 2015 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda delegelerin tercihi ile 17 aylık dönem için federasyon başkanlığına seçildiğini hatırlatan Erdenay, "Yeni döneme yönelik gelişmeleri değerlendirdiğimde federasyon başkanı olarak basketbola hizmet edeceğini ifade eden kardeşim ve takım arkadaşım Hidayet Türkoğlu'nun adaylığı karşısında basketbolumuzun geleceği açısından daha yararlı olacağı inancıyla 26 Ekim çarşamba günü yapılacak genel kurulda aday olmamanın daha uygun olacağına karar verdim." ifadelerini kullandı.

Bir yılı aşkın süreyle federasyon başkanı bulunduğu dönem içinde devlet ricali, spor teşkilatı ve basketbol camiasının önemli desteğini gördüğünü vurgulayan Erdenay, görevi ülkeye hizmet etmek için gururla üstlendiğini belirtti.

Kendisine verilen destek ve güven duygusuyla Türk basketbolunu daha üst noktalara taşımak için severek ve isteyerek çalıştığını vurgulayan Erdenay, şunları kaydetti:

"Görev yaptığım süre kısa da olsa genel kurulda tüm delegelerin huzurunda vermiş olduğum sözlerin ve yapmış olduğum taahhütlerin tamamına yakınını yerine getirmenin huzuru içinde dönemimi tamamladım. Görevim süresince her türlüğü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız, Spor Genel Müdürümüz ve tüm spor teşkilatımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Birlikte görev yaptığım tüm yönetim kurulu üyelerimize, federasyonda çalışan, görev alan, emekleri geçen herkese, kulüplerimize, hakemlerimize ve Türk basketbolunu her zaman destekleyen tüm sponsor kuruluşlarımıza, değerli yöneticilerine, dostlarımıza ve manevi varlıklarını yanımda hissettiğim basketbol ailemizin değerli büyüklerine teşekkür ederim."

Bundan sonraki dönemde de basketbolun hizmetinde olacağını ifade eden Erdenay, "Yeni seçilecek başkan Hidayet Türkoğlu'na tüm birikimlerimle yanında olacağımı belirtir, başarılar dilerim." değerlendirmesini bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz