Basketbol

İstanbul BB, Banvit'i evine eli boş gönderdi

24 Kasım 2018 Cumartesi 19:33 - Son Güncelleme 24 Kasım 2018 Cumartesi 21:29

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 8. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Banvit'i 74-71 yendi. Bu sonuçla, ev sahibi takım ligdeki 2. galibiyetini alırken, Banvit ise 6. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Banvit, karşılaşmaya top kayıplarıyla başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde 3. dakikayı 8-2 üstün geçti. Hızlı hücumlardan sayılar bulan konuk ekip, 8. dakikada 12 sayılık fark yakaladı: 11-23. Çeyrek boyunca savunmada etkili olan Banvit, ilk periyodu 26-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Morgan'ın basketleriyle başlayan Banvit, hücumda sayı üretmekte sorun yaşayan İstanbul temsilcisi karşısında 12. dakikayı 30-19 önde kapattı. Arka arkaya top kayıpları yapan konuk ekip önünde hızlı hücumlardan sayılar kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 17. dakika biterken farkı 8 sayıya indirdi: 28-36. İlk yarının son anları karşılıklı basketlere sahne olurken Banvit, soyunma odasına 42-35 üstün girdi.

İkinci yarı tempolu başladı. Hücumda Semih Erden ve Kulig'le sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, boş atışlardan yararlanamayan Banvit karşısında 25. dakikada farkı 5 sayıya düşürdü: 45-50. Savunmada temposu düşen Banvit, Tolga Geçim ve Moore ile dış atışlardan skor üretse de ev sahibi ekip, Mehmet Yağmur'un pota altından kaydettiği basketle 29. dakikada farkı 2'ye indirdi: 54-56. Kenardan oyuna dahil olan Şehmus Hazer'le hızlı hücumlardan üst üste sayılar bularak farkı yeniden açan konuk ekip, son periyoda 62-54 önde gitti.

Final periyoduna takımlar savunmada etkili başlarken Banvit, 33. dakikayı 64-55 üstün bitirdi. Babic, Spight ve Holloway'le boyalı alandan sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 35. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 61-64. Çekişmeli geçen müsabakanın son bölümlerinde savunmalar ön plana çıkarken konuk ekip, 38. dakikayı 68-63 önde tamamladı. İkinci yarı hücumda oldukça etkili oynayan Holloway, isabetli serbest atışlarıyla ev sahibi takımı bitime 59 saniye kala 69-68 öne geçirdi. Son anlarda savunmada sertliği iyice artıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bitime 9 saniye kala hızlı hücumdan Babic'in bulduğu basketle skoru 72-68 yaptı. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan ev sahibi takım, maçı da 74-71 kazandı.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, karşılaşma öncesinde gerçekleştirilen ısınma hareketlerine "Kadına Şiddete Sıfır Tolerans" pankartıyla çıktı.

Salon: Cebeci Spor Kompleksi

Hakemler: Mehmet Keseratar, Mehmet Serdar Ünal, Sinem Tetik

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Holloway 22, Mehmet Yağmur 2, Babic 9, Kulig 12, Semih Erden 13, Minchev 4, Spight 12

Banvit: Perez 11, Şehmus Hazer 14, Moore 15, Ercan Osmani, Morgan 16, Ragıp Berke Atar, Tolga Geçim 6, İsmail Cem Ulusoy 2, Oliver 7

1. Periyot: 16-26

Devre: 35-42

3. Periyot: 54-62

Beş faulle çıkan: 39.01 Şehmus Hazer (Banvit)

MAÇIN ARDINDAN

Hakan Yavuz: "Üst sıralara çıkmak için önemli bir galibiyetti"

Banvit'i 74-71 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da başantrenör Hakan Yavuz, üst sıralara çıkmak için çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yavuz, kritik bir maç oynadıklarını belirterek, "Sahamızda Pınar Karşıyaka'ya kaybettik. Dışarıda Afyon Belediyespor'u yendik. Ancak sonra Galatasaray'a dışarıda yenilince bu maçı kaybetmememiz gerekiyordu. Üst sıralara çıkmak için önemli bir galibiyetti. Milli takım arası var. Daha rahat kafayla girmek istiyorduk. Kazandık." ifadelerini kullandı.

Oyuncularının son anlarda çok iyi performans sergilediğini anlatan Hakan Yavuz, "İlk defa iyi savunma yaptık. İlk defa ikinci toplarda, hızlı hücumlarda ve kenardan katkı anlamında bir rakibe üstünlük kurduk. Bunlar takımın maça iyi hazırlandığının, ne kadar istediğinin göstergesi. Banvit de iyi oynadı. Banvit, genç bir takım ve son anlarda biraz kırılganlık gösteriyorlar. İlerleyen haftalarda daha iyi olacaklardır." şeklinde konuştu.

Gürgen: "Aldığımız maçı hediye ettik"

Banvit Başantrenörü Ahmet Gürgen, basit hatalar yaparak maçı kaybettiklerini belirtti.

Hücumda basit hatalar yaptıklarını aktaran Gürgen, "Aldığımız maçı hediye ettik. Rakip de iyi oynadı ancak biz çok basit hatalar yaptık. Birincisi Semih Erden'in savunmaları iyi yapmasını sağladık. Yarı saha hücumlarda da iyiydi. Bunu, çabuk giderek çözmek istedik. Giderken basit hatalar yaptık. Bu kadar çok hata yaparsan kaybedersin." değerlendirmesinde bulundu.

Hakemlerin son bölümde verdiği kararları da eleştiren Ahmet Gürgen, şunları kaydetti:

"Hakemlerin verdiği son dört faul, doğru değildi. Maç çok sert giderken kolay 4 faul verdiler. Böyle hatalar da birleşince maçı kaybettik. Rakibi kutluyorum. Kendi takımımı da kutluyorum. Ancak doğru ve basit düşünmemiz gerek. Milli aradan dolayı birkaç kişi de tatile çıkmış gibiydi."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz