Basketbol

"İstikrarlı bir şekilde ilerliyoruz"

27 Kasım 2019 Çarşamba 11:06 - Son Güncelleme 27 Kasım 2019 Çarşamba 11:13

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Burak Gören, "Ayaklarımız yere basarak hareket ediyoruz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak, bu konuda da avantajı elimize aldık" dedi.

A Grubu'nda oynadığı 6 maçtan 5 galibiyet elde eden ve bir kez yenilen Türk Telekom'da başantrenör Gören, FIBA Şampiyonlar Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi'ni değerlendirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini anlatan Gören, "Maç maç düşünüyoruz ve odaklanıyoruz." dedi.

Ankara'daki maçlarda seyirci desteğini hissettiklerini ve özellikle Avrupa müsabakalarında farklı bir atmosferin oluştuğunu vurgulayan Gören, şöyle konuştu:

"Şampiyonlar Ligi'nde istikrarlı bir şekilde ilerliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nin en zorlu grubunda iddialı takımlarla mücadele ediyoruz. Bu süreçten memnunum gruptan çıkıp, gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İki kulvarda mücadele ediyoruz. Sezon başında neredeyse sıfırdan bir kadro kurduk ve 2018-2019 sezonundan sadece 3 oyuncuyu kadroda tuttuk. Neredeyse tüm oyuncular aramıza yeni katıldı. Geçen sezon alt ligde kiralık oynayan Efe ve Ercan da bu yıl bizimle."

- "Fikstür avantajını elimize aldık"

Genç ve potansiyeli olan oyuncu grubuyla çalıştığını dile getiren Gören, "Hem Avrupa hem de Türkiye'de mücadele etmemiz zaman zaman sakatlık ve yorgunluk probleminin oluşmasına neden oluyor. Şampiyonlar Ligi'nde ilk altı maçın dördünü deplasmanda oynadık ve 3'ünü kazandık. Sahamızdaki iki maçı da kazanarak tek mağlubiyetle yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz