Basketbol

"Kadına Şiddete Karşı Buradayım De"

27 Kasım 2015 Cuma 18:13 - Son Güncelleme 27 Kasım 2015 Cuma 16:24

TBF, "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" kampanyasına destek verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında başlatılan "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" kampanyasına destek verdi.

TBF'den yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmayla toplumun her kesimini etkileyen soruna, sporseverler başta olmak üzere herkesin duyarlılık göstermesi ve harekete geçmesi amaçlandığı belirtildi.

Çalışma kapsamında THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Türk takımları Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş'un bugün oynayacakları maçlara "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" pankartlarıyla çıkacağı açıklandı.

Ayrıca, Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Nevşehir ve Samsun oynanacak Spor Toto Basketbol Ligi, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol 1. Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi karşılaşmalarına da takımların aynı pankartla sahaya çıkacağı duyuruldu.

Açıklamada, kadına yönelik şiddetin sadece kadınlar değil, toplumda yaşayan herkesi derinden etkilediği belirtilerek, "Şiddete sessiz kalmayın, korkmayın, utanmayın, ortak olmayın. Sporcular ve sporseverler kadına şiddete karşı yan yana 'Kadına Şiddete Karşı Buradayım' diyelim" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz