Basketbol

Markovic Banvit'te

23 Ekim 2013 Çarşamba 17:35 - Son Güncelleme 23 Ekim 2013 Çarşamba 17:44

Bandırma ekibi Sırp oyun kurucuyu kadrosuna kattı.

Banvit Basketbol Kulübü kadrosuna oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Stefan Markovic'i ekledi. Son iki sezondur İspanya'nın Valencia Basket takımında forma giyen Sırp basketbolcu ile 1 senelik sözleşme imzalandı.

1.94 metre boyunda ve 25 yaşındaki oyuncu, Sırbistan'ın KK Hemofarm takımında başlayan profesyonel kariyerini sırasıyla İtalya'nın Benetton Treviso ve İspanya'nın Valencia Basket takımlarında sürdürdü.

Aynı zamanda Sırbistan Milli takımında da görev yapan Markovic, geçtiğimiz Avrupa şampiyonası'nda maç başına 27,3 dakika süre alarak 8,3 sayı, 4,3 ribaund ve 2,8 assist ortalamalarını yakaladı.

Kariyerine Banvit BK forması ile devam edecek olan başarılı sporcunun transferi ile ilgili olarak Genel Menajer Turgay Çataloluk yaptığı açıklamada, "Bu sezon hem Beko Basketbol Ligi hem de Eurocup'da başarılı olmayı hedefleyen takımımızın her iki kulvarda da üst seviyede mücadele edebilmesine yardımcı olmak için kadromuza Stefan Markovic'i dahil etme kararı aldık. Coach Dimitris Itoudis'in isteği doğrultusunda kadro derinliğimizi artırmak adına yaptığımız bu hamle ile amacımız kulübümüze çok yetenekli ve kaliteli bir ismi kazandırmanın yanı sıra yoğun ve yorucu maç trafiğinde en az hasarla mücadelemize devam etmek olacaktır" dedi.

Stefan Markovic'in, basketbolseverlerin yakından tanıdğı bir isim olduğunu da belirten Çataloluk, "Stefan Markovic, Avrupa'nın önemli kulüplerinde ve en son olarak da geçtiğimiz Avrupa şampiyonasında Sırbistan Milli Takımı forması ile görev yapan, atletik yeteneği yüksek ve her iki guard pozisyonunda katkı verecek bir oyuncu. Özellikle Eurocup'da bize çok yardımcı olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz