Basketbol

Şimdi ne olacak?

17 Haziran 2014 Salı 19:06 - Son Güncelleme 17 Haziran 2014 Salı 21:16

Galatasaray'ın aldığı karar üzerine gözler TBF'ye çevrildi.

Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker maçına çıkmama kararının ardından gözler Türkiye Basketbol Federasyonu'na çevrildi. 

Sarı-kırmızılı takımın 19 Haziran Perşembe günü sahaya çıkmaması halinde, maçın sonucuyla ilgili kararı TBF yönetim kurulu verecek.

TBF'ye, Galatasaray Kulübü'nün aldığı kararla ilgili herhangi bir yazı gelmemesi durumunda, hakemlerin ve diğer yetkililerin maç oynanacakmış gibi sahaya çıkacağı öğrenildi.

Yönergeye göre takımlar, oyuncu lisanslarını karşılaşmanın başlamasına 20 dakika kala vermeleri gerekiyor. Lisansların teslim edilmemesi durumunda ise maç saatinden sonra 15 dakika daha bekleniyor. Bu 15 dakikaya kadar takım oyuncularının gelmemesi halinde hakemler, Galatasaray Liv Hospital'ın sahaya çıkmadığı ve mücadelenin oynanmadığı yönünde rapor tutacak, son kararı ise federasyon yönetim kurulu verecek.

Sarı-kırmızılı ekibin maça çıkmaması halinde ise federasyon yönetim kurulunun Fenerbahçe Ülker lehine hükmen galibiyet kararı alması bekleniyor.

Galatasaray Liv Hospital'ın maça çıkmaması halinde ligden düşürülüp düşürülmeyeceği gündeme gelirken, sezon içinde iki maç hükmen yenilgi alan ekiplerin küme düşürüldüğü, ancak bir maç hükmen mağlubiyet durumunda ise benzer bir kararın alınmadığı öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER

Etiketler : GalatasarayTBF
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz