Basketbol

Trabzonspor'dan TBF'ye tepki

04 Nisan 2015 Cumartesi 17:30 - Son Güncelleme 04 Nisan 2015 Cumartesi 17:48

Bordo-mavili ekip, TBF Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaya tepki gösterdi.

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Medical Park, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulunca verilen cezaya tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, TBF Disiplin Kurulunun, 3 Nisan tarihli kararına istinaden açıklama yapma gerekliliğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Trabzonspor Medical Park'ın 28 Mart'ta Pınar Karşıyaka'yı ağırladığı karşılaşma esnasında ve sonrasında yaşananlara istinaden, TBF Disiplin Kurulunun verdiği kararların, kulüp adına bazı konuların yeniden gözden geçirilmesine neden olduğuna işaret edilen açıklamada, "Kulüp Başkanımız Sayın Abiş Hopikoğlu'na 20 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin lira, kulübümüze 10 bin lira, Genel Menajerimiz Sayın Nihat Mala'ya ihtar cezaları verilmesine neden olan raporda yer alan bazı tutarsızlıklar ve eksikliklerden kamuoyunun da haberdar olması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, müsabakada en az 10 pozisyonda net hakem hatası yapıldığı, skorun 75-73 konuk takım lehine ilan edilmesini sağlayan basketin bariz "top taşıma" olduğu öne sürülerek, mağdur taraf olarak hakemler ve yönetimleri hakkında takınılması gereken tavrı TBF ve ilgili kurullarına sormak istedikleri bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yönetici olarak kulübümüzün hakkını korumak adına sergilenen davranışların, müsabaka boyunca taraflı tutum sergileyen mercilerle değerlendirilip disiplin meselesi yapılmasını ziyadesiyle garip bulmaktayız. Daha da ötesi, tüm Türkiye'nin canlı yayında gördüğü hatta resmi yayıncı kuruluşun yorumcularının dahi gördüklerini dile getirdiği stepsi çalmayan hakem Fatih Arslanoğlu ile ilgili TBF ve ilgili kurullarının ne tür uygulamayı devreye sokacağını merak ediyoruz. Maçın selametini düşünerek anons yaptırmamanın marifet gibi yazıldığı, genel menajerimizin pozisyon gereği itirazlarının 'taraftarı tahrik amaçlı' şeklinde yaftalandığı raporlara kulak asan TBF kurullarının, FIBA EuroChallenge Final Four'da Trabzon'un ev sahipliği yapmasına 20 gün kala bu kararın alınmasının, ülke ve şehrimizin tanıtımına nasıl katkı sunacağı bile hesaplanmadan verilmesi düşündürücüdür.

Ayrıca çalınmış bariz hatalı düdüklerle ilgini ne yapılacağının takipçisi olacağımızın, tüm basketbol ve spor kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz