Basketbol

"Samsunluları maçlara davet ediyorum"

07 Ekim 2015 Çarşamba 17:21 - Son Güncelleme 07 Ekim 2015 Çarşamba 17:27

TBF Ligler Direktörü Özgümüş, tüm Samsunluları maçlara beklediklerini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Samsun'da perşembe günü başlayacak Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) Türkiye Kupası eleme grubu maçlarına tüm Samsunluları beklediklerini söyledi.

KBSL Türkiye Kupası eleme grubu maçları öncesinde Gazi Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısına TBF İkinci Başkan Vekili Akın Süel, yönetim kurulu üyeleri Bahar Akgün ve Aydın Şerbetçioğlu, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ile elemelerde mücadele edecek 12 takımının başantrenörleri ve birer oyuncusu katıldı.

Atatürk'ün şehri Samsun'da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Özgümüş, "Toplantıyı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı Tütün İskelesi'nde yapmak istiyorduk ama yağış nedeniyle burada düzenliyoruz. İlk defa bu takımların hepsi aynı yerde olacak. Türkiye Kupası eleme grupları ve Cumhurbaşkanlığı Kupası aynı şehirde oynanacak. Tüm Samsunluları maçlara davet ediyorum. Bu 5 günlük basketbol şölenini, en iyi şekilde duyuralım" diye konuştu.

Tüm takımlara başarılı bir sezon dileyen ligin yeni ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Alper Durur ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) temsil eden takımlarının, ligde iddialı olduğunu belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Ekin Baş da iki buçuk yıl çalıştığı Samsun'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Lig bu yıl Avrupa'nın en iyi ligi, çok kaliteli 14 takımdan oluşuyor. Hiçbir maçın favorisi yok. Her takım birbirini yenebilecek güçte. Bütün takımlara sakatlıksız bir sezon diliyorum" dedi.

Samsun Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk ise ilklerin şehri Samsun'da basketbol şölenine ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, amaçlarının sekizli finallere kalmak olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar, Gazi Müzesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz