Basketbol

Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu

08 Aralık 2014 Pazartesi 14:02 - Son Güncelleme 08 Aralık 2014 Pazartesi 14:40

Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası sekizli final eşleşmeleri kuraları çekildi.

Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası sekizli final eşleşmeleri belli oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ile federasyon yetkilileri ve takımların temsilcileri katıldı.

Kura çekiminden önce açılış konuşmasını yapan Emir Turam, Kadınlar Türkiye Kupası'na büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlar Türkiye Kupası sürprizlere açık, çok şey beklediğimiz, önemli bir ürünümüz. Kadın basketbolunun hepimiz için önemini çok yakından biliyoruz. Kulüpler platformunda da çok başarılıyız. FIBA Avrupa Ligi finalini geçtiğimiz sene iki Türk takımı oynadı ve tüm dünyada, kıtalar ötesinde dikkat çekti. Milli takımımız da çok başarılı. İlk defa katıldığımız FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda dördüncü olduk ve FIBA sıralamasında 11. sıraya yükseldik. Her geçen sene daha iyi sonuçlar alıyoruz."

Kadınlar basketbolunda rekabetin kendine has bir mücadele seviyesi olduğunu da kaydeden Turam, şu ifadeleri kullandı:

"Kadın basketbolcular başarılı olmanın yanı sıra yürekli. Başkanımız Turgay Demirel'in FIBA Avrupa Başkanı olmasıyla kadın basketbolunda Avrupa düzeyinde değişiklikler oldu. Avrupa Şampiyonası yazın insanların ve basının az ilgi gösterdiği tatil aylarından, kış aylarına alındı. Bu ve benzeri uygulamalar Avrupa'da ve ülkemizde kadın basketbolunda dinamizmi arttıracak. İdari açıdan da önemli adımlar atmış olmanın gururunu taşıyoruz. Buraya gelen tüm takım temsilcilerine çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 Eşleşmeler

Kura çekiminin ardından sekizli final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Adana BOTAŞ-İstanbul Üniversitesi BGD

Abdullah Gül Üniversitesi-Fenerbahçe

Orman Gençlik-Mersin Büyükşehir Belediyespor

Adana ASKİ-Galatasaray Odeabank

Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek sekizli final maçları 24-28 Aralık tarihlerinde oynanacak.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz