Basketbol

Bir ilk!

24 Ocak 2015 Cumartesi 11:29 - Son Güncelleme 24 Ocak 2015 Cumartesi 11:33

Baba oğul aynı maçta düdük çaldılar...

Düdüğünü asmaya hazırlanan, Türk basketbolunun en önemli hakemlerinden Fatih Söylemezoğlu, kariyerindeki son sezonunda oğlu Batuhan Söylemezoğlu ile maç yönetti.

Genç Erkekler Basketbol Ligi'nde Turgut Özal Üniversitesi ile TED Ankara Kolejliler arasında oynanan maçta, eşine ender rastlanan bir durum yaşandı.

Kariyerinde çok sayıda üst düzey karşılaşmada görev alan 1965 doğumlu Fatih Söylemezoğlu, Turgut Özal Üniversitesi'nin 75-67 kazandığı maçta oğluyla düdük çaldı.

Birlikte maç yönetmenin gururunu ve heyecanını yaşayan baba-oğul hakem çifti, yaşamları boyunca gülümseyerek hatırlayacakları güzel bir anı edindi.

Baba Söylemezoğlu, 30 yıldır hakemlik yaptığını belirterek, "Yaştan dolayı sezon sonunda hakemliğim bitiyor. Hakemliği bırakmadan önce birlikte maç yönetiyor olmamız gurur verici, çok mutluyum" dedi.

Oğlunun karşılaşmadaki performansını "vasat" bulan tecrübeli hakem, "Ciddi söylüyorum, ayrım yok. Genç hakem olarak daha iyi olması lazımdı ama bugün çok özel bir gün. İkimiz de çok heyecanlıydık. Uyumumuz ise gayet iyiydi. Çünkü maç boyunca bana hiç bakmadı. Karşılaşmayı kendi başına yönetti" diye konuştu.

Batuhan'ın doğduğu yıl uluslararası hakem unvanı aldığını ifade eden Fatih Söylemezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla Batuhan şanslı doğdu benim için. İnşallah şansı benden daha bol olur. Çünkü hakemlik hayatım boyunca biraz talihsizlik yaşadım. İlgili arkadaşlar, umarım sezon bitmeden yeniden maç verirler ve tekrar birlikte oluruz. Ancak benimle maç yönetmesi için daha kendini geliştirmesi lazım."

- Hedefi babasını geçmek

Genç hakem Batuhan Söylemezoğlu ise babasıyla aynı maçta düdük çalarak, mesleğinin başında güzel bir tecrübe edindiğini dile getirdi.

Karşılaşmadan önce çok heyecanlandığını söyleyen Batuhan, "Partnerimin babam olması olaya ayrı bir hava kattı. Kariyerimin ilk yıllarında unutamayacağım bir anı edindim" ifadesini kullandı.

Basketbol hakemliğine geçen yıl şubat ayında başladığını anlatan 19 yaşındaki Batuhan, "Hakemlik mesleğini seçmemde babam çok etkili oldu. İlk başta hakemliği düşünmüyordum. Oyunculuk yapmıştım ama çok üst seviyelerde değildi. Keşke hakemliğe daha erken başlasaymışım. Hedefim, babamı geçmek" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Klay Thompson coştu! 52 sayı...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz