Basketbol

Çakı, Alba Berlin'de olmaktan mutlu

31 Ağustos 2016 Çarşamba 11:21 - Son Güncelleme 31 Ağustos 2016 Çarşamba 08:24

Ahmet Çakı, Alba Berlin'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Almanya Birinci Basketbol Ligi takımlarından Alba Berlin'in başantrenörü Ahmet Çakı, kariyerine yurt dışı tecrübesi eklemek ve Türk antrenörlerini uluslararası alanda temsil etmek amacıyla Türkiye dışında bir kulübün başına geçtiğini söyledi.

Alba Berlin'de göreve başlayan Çakı, yaptığı açıklamada, Almanya ve Berlin'e alıştığını ifade etti.

Takımda bazı eksik oyuncuların bulunduğunu ve genç oyuncuların çokluğundan dolayı tecrübe probleminin yaşandığını aktaran 41 yaşındaki antrenör, bunların dışında kulüpte ve Berlin'de son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Alba Berlin'in son birkaç yılda ekonomik ve alınan sonuçlar bakımından çok iyi gözükmese de marka değeri olarak iyi duruma geldiğini ifade eden Ahmet Çakı, "Nerede olduklarının farkındalar. Bir an önce şampiyon olma beklentisinden değil de, adım adım, üstüne koyarak gidilebilecek bir plandan bahsettikleri için Alba Berlin'i tercih ettim." şeklinde konuştu.

Hedefinin her zaman THY Avrupa Ligi'nde yer alan bir kulüpte çalışmak olduğunu ve daha önce Anadolu Efes'e bu sebepten dolayı gittiğini anlatan Çakı, Alba Berlin'i de bu seviyeye taşıyabilirse büyük mutluluk duyacağını belirtti.

Ahmet Çakı, sarı-mavililerin uzun vadede THY Avrupa Ligi takımı olmayı hedeflediğini ifade ederek, kulüp ekonomisinin büyütülmesi halinde bunun başarılabileceğini aktardı.

Berlin ekibinde bunu başaramazsa başka bir kulüpte THY Avrupa Ligi'nde tekrar çalışmak istediğini belirten Çakı, "Kariyerime yurt dışı tecrübesi eklemek ve Türk antrenörlerini Avrupa'da temsil etmek için Alba Berlin'in başına geçtim." dedi.

"Türk basketbolu, Almanya'dan daha kaliteli"

Her maçı kazanmayı amaçlayan bir takım oluşturmayı hedeflediğini vurgulayan Alba Berlin Başantrenörü, "Çalıştığım her takımda birkaç hedefim vardır. Mutlaka evimizdeki her maçı kazanmak ve bir önceki sezondan daha iyisini yapmak. Geçen sezon antrenör ben değildim, yine de geçen sezonun üzerine çıkmamız lazım. Berlin'de bir temel oluşturup, bu temelin üzerine sağlam bir yapı kurmak istiyorum." diye konuştu.

Türkiye ile Almanya basketbolunu karşılaştıran Çakı, "Türk basketbolu, şu an ekonomisi ve gelen oyuncularla Almanya'dan daha kaliteli. Buna karşın Alman ligi, daha ciddi organizasyonla üst seviyeleri yakalayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Basketbol Ligi'nde Bayern Münih ile Brose Baskets'in ön plana çıktığını, geri kalan takımların birbirine denk olduğunu belirten Çakı, buna rağmen her ekibin birbirini yenebileceğini savundu.

Çakı, Alba Berlin'deki selefi Sasa Obradovic'in saha kenarında heyecanlı, kendisinin ise sakin göründüğünün anımsatılması üzerine, "Herkesin bir yapısı var. Obradovic çok iyi bir antrenör. Yaptıklarıyla çok başarılıydı. Ben farklı bir insanım. Her antrenörde olduğu gibi benim de farklı bir basketbol anlayışım var. Kendi tarzımla bir şeyler oluşturmaya çalışacağım. Bana iyi organize olmuş bir takım bıraktığı için ona teşekkür ediyorum." yorumunu yaptı.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe sezonu açtı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz