Basketbol

Demirel gruptan memnun

04 Şubat 2014 Salı 00:19 - Son Güncelleme 04 Şubat 2014 Salı 00:23

"ABD dışındaki rakiplerimiz,yenebileceğimiz ve önlerine geçebileceğimiz ekipler"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İspanya'da 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nın kura çekiminin ardından yer aldıkları C Grubu'nda, ABD dışındaki rakiplerin önüne geçebileceklerine inandığını söyledi.

Demirel, Barcelona'da yapılan ve Türkiye'nin ABD, Finlandiya, Yeni Zelanda, Ukrayna ve Dominik Cumhuriyeti ile C Grubu'nda yer aldığı kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, daha önce pek avantajlı kuralar çekemediklerini belirterek, "Ancak bu sefer grupta ABD dışındaki rakipleri, gerçekten güçlü rakipler olmasına rağmen, yenebileceğimiz ve önlerine geçebileceğimiz ekipler olarak değerlendiriyorum" dedi.

İkinci turda D Grubu'nda yer alan takımlardan Litvanya, Avustralya, Slovenya ve Meksika'nın gelebileceğini kaydeden Turgay Demirel, "Güçlü ekipler, ancak hepsiyle sonuna kadar mücadele edip, geçebileceğimize inanıyorum. Milli takımımızın Japonya'daki 2006 Dünya Şampiyonası'ndaki gibi çok heyecan veren maçlar, güzel maçlar gösterebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Demirel, bu ay milli takımın teknik ekibini belirlemek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda oyuncuların durumlarıyla ilgili bir değerlendirme yapmadık. Öncelikle konumuz, uzun vadeli olarak milli takım teknik ekibinin yapılanmasını gerçekleştirmek. Bunu sadece bir şampiyona olarak değil, daha uzun vadeli düşünüyoruz. En az bir sonraki dünya şampiyonasına kadar sürecek, bir olimpiyatı içine alacak şekilde bir yapılanma oluşturmak istiyoruz. Hem yıldızlarda hem gençlerde Avrupa şampiyonu olan takımlarımız var. Bu genç oyuncularla ileriye yönelik bir takım projeler yapmak, teknik ekibin kararı olacaktır."

Sıradaki Haber
"Stilimizi değiştirerek kazandık"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz