Basketbol

Demirel'den Cumhurbaşkanlığı Kupası yorumu

08 Ekim 2013 Salı 21:04 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 15:34

Demirel: "Maçlar sezon için çok değerli birer prova olacak"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, yarın Samsun'da oynanacak Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası ve gelecek hafta Mersin'de oynanacak Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker'in karşılacağı Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası ile Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank'ın karşılaşacağı Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakalarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Demirel, tüm sporseverlerin güzel bir basketbol haftası yaşayacaklarını kaydetti.

Dünya standartlarında iki spor salonunda bu maçların oynanacağını dile getiren Demirel şöyle devam etti:

"Bu salonlar, basketbol heyecanının ve coşkusunun Türkiye'nin her bölgesine ulaşmasını sağlıyor. Bu yaz Avrupa Ümit Kızlar Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu, Samsun bölgesindeki basketbolseverlerin özlemini duyduğu modern ve yüksek kapasiteli bir tesis olması itibariyle bizler için de son derece değerli. 2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları için yapılan Servet Tazegül Spor Salonu da aynı şekilde Mersin'e ve Çukurova bölgesine yeni spor imkanları sağlıyor. Federasyon olarak, Türk sporu için büyük özverilerle tesis edilmiş bu kıymetli yatırımların maksimum verimlilik ve etkinlikte kullanılmasını arzu ediyor, buna gayret ediyoruz. Bu sebeple de en üst düzey organizasyonlarımızı bu tesislerde gerçekleştirmekteyiz."

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarında görev yapacak sporcular ve teknik kadroların yanı sıra her iki kulübün taraftarlarına başarı dileklerinde bulunan Demirel, "Yüksek rekabet ve sportmence maçlar bekliyoruz. İnanıyorum ki, Fenerbahçe ile Galatasaray taraftarları da ezeli rekabete yakışan sevgi ve saygı ilkeleri çerçevesinde takımlarını destekleyeceklerdir. Herkese başarılar diliyorum. İki güzide kulübümüzün oynayacağı kupa müsabakaları, aynı zamanda çok yakında başlayacak sezon için çok değerli birer prova olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Pınar Karşıyaka farklı galip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz