Basketbol

Darüşşafaka Doğuş turladı

07 Ekim 2014 Salı 18:57 - Son Güncelleme 07 Ekim 2014 Salı 19:29

Türk Telekom'u yenen Darüşşafaka Doğuş, Türkiye Kupası'nda üst tura çıktı.

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası elemeleri B Grubu'nda Darüşşafaka Doğuş, Türk Telekom'u 81-66 yenerek bir üst tura çıktı.

Kayseri'de oynanan mücadelenin ilk yarısı da 43-41 Darüşşafaka Doğuş'un lehine sona erd

Salon: Kadir Has

Hakemler: Recep Ankaralı, Serdar Ünal, Ergin Sarı

Darüşşafaka Doğuş: Brown 17, Mehmet Yağmur 2, Seibutis 13, Greer 2, Vidmar 8, Lucas 17, Ermal Kurtoğlu 2, Shurna 16, Ersin Dağlı 3, Hüseyin Göksenin Köksal 1

Türk Telekom: Enver Büker 5, Barış Ermiş 12, Mutlu Akpınar, Murat Göktaş 3, Michael 13, Carter 5, Joseph 3, Benjamin 16, Cemal Nalga 4, Rakovic 5

1. Periyot: 20-23

Devre: 43-41

3. Periyot: 58-54

Maçın ardından

Mahmuti: "Bu galibiyetle adımızı ilk 8'e yazdırdık"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, Türkiye Kupası B Grubu'nda 81-66 kazandıkları Türk Telekom maçına ilişkin, "Bu galibiyetle adımızı ilk 8'e yazdırdık" dedi.

Mahmuti, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, grupta yaptıkları 3 maçın ardından kupada ilk 8 takım arasında yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Oyuncularını 3 gün boyunca gösterdikleri performans dolayısıyla kutlayan Mahmuti, "En zor ve dengeli grupta yer aldık. Her takımın mağlubiyet tattığı grupta oynadık. Bizim için zor bir 3 gün oldu. İlk gün Beşiktaş'ı yendikten sonra dün istediğimiz performansı ortaya koyamadık. Dünkü maçın ardından 'kendi kaderimizi kendimizin çizeceğini' söylemiştim. Maça iyi hazırlandık. Bazı sıkıntılar yaşadık ama herkes elinden gelen performansı gösterdi" diye konuştu.

Çok iyi bir takıma karşı önemli bir galibiyet elde ettiklerini vurgulayan Mahmuti, "Bu galibiyetle adımızı ilk 8'e yazdırdık. İkinci ligden yeni çıkmış bir takım için bu sonuç bizi mutlu ediyor. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacağız" dedi.

Oyunculardan Hüseyin Göksenin Köksal da iyi bir takım olduklarını belirterek, "Bir üst tura çıktığımız için gerçekten çok mutluyuz. Bizim bulunduğumuz grup diğer guruplardan daha zordu. Zor maçlar oynadık. Sonuç olarak başardık ve üst tura çıktık" ifadesini kullandı.

Türk Telekom cephesi

Türk Telekom Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ise gruba iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi.

Sezon başı olduğu için tam hazır olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Daha katedecek çok yolumuz var. Tam hazır olduğumuzu söyleyemeyiz. Birçok konuda eksiğimiz var. Sezonun başındaki bu sert turnuva sezon içinde neler yapabileceğimize dair net doneler verdi. İlk 8 arasında olmayı istiyorduk ama olmadı. İyi başladığımız bir turnuvayı maalesef çok keyifsiz bitirdik. Oyun içinde inişli çıkışlı grafik sergiliyoruz. Bunu düzeltmemiz lazım. Çok çalışarak bu sorunları gidereceğiz. Her gün üstüne koyarak daha iyi bir takım olacağız."

Bir üst tura çıkan rakiplerini kutlayan Erdoğan, "Darüşşafaka Doğuş burada oynadığı basketle ilk 8'e hak ederek gitti" diye konuştu.

Oyunculardan Barış Ermiş de grupta oynadıkları maçlardan en iyi dersleri çıkartarak, lige en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Türkiye Kupası'nda B Grubu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz