Basketbol

Fenerbahçe'nin kupa zaferi!

21 Şubat 2016 Pazar 22:20 - Son Güncelleme 21 Şubat 2016 Pazar 20:29

Darüşşafaka Doğuş'u 67-65 yenen sarı-lacivertli takıma, kupası törenle verildi.

Bursa'da düzenlenen Basketbol FIAT Erkekler Türkiye Kupası'nın finalinde, büyük çekişmeye sahne olan maçta Darüşşafaka Doğuş'u son saniye basketiyle 67-65 yenen Fenerbahçe, kupasını törenle aldı.

TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan maçın bitimine 2 saniye kala Bogdanovic'in 3 sayılık basketiyle maçı kazanan sarı-lacivertli oyuncular, karşılaşmanın bitiminin ardından büyük sevinç yaşadı. Saha ortasında sevinç yumağı oluşturan Fenerbahçeli basketbolcular, mutluluklarını taraftarlarıyla da paylaştı.

Maçın ardından saha içinde ödül töreni yapıldı. Fenerbahçe'de takım kaptanı Melih Mahmutoğlu şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu, (TBF) Asbaşkanı Efe Aydan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

Sarı-lacivertli teknik heyet ve oyuncular daha sonra kupayla taraftarlarını selamladı.

Maç sonrası

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, çekişmeli geçen maçın ardından kupaya ulaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, özellikle maçın son saniyelerinin çok çekişmeli geçtiğini anımsatarak, önce Darüşşafaka Doğuş'un son saniyelerde sayı bulduğunu, ardından buna bitime 2 saniye kala Bogdanovic ile karşılık verdiklerini kaydetti.

Darüşşafaka Doğuş karşısında sezonun en önemli maçını oynadıklarını anlatan Obradovic, şunları kaydetti:

"Son periyotta kendi seviyemize göre oynayamadık. Hem hücumda hem de savunmada çok kötüydü. Buna rağmen takım mücadele etti. Oyuncularımı çok önemli bir kupayı kazandırdıkları için tebrik ediyorum. Bu başarı onlar sayesinde geldi. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Müthiş bir atmosfer sağladılar. Onlar bizim çok önemli bir parçamız."

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti de sözlerine kupayı kazanan Fenerbahçe teknik heyeti, oyuncuları ve camiasını kutlayarak başladı.

Türk basketbolseverlerin son 4-5 gündür çok keyifli bir turnuva izlediğini anlatan Mahmuti, "Oyuncularımı bugünkü performanslarından dolayı kutluyorum. Son saniye basketiyle kupa Fenerbahçe'nin oldu. Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum" dedi.

- Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı 5. kez kazandı

Türkiye Kupası'nda son 7 sezonda 4 kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe, 5'nci kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli ekip, 1966-67 sezonunda ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası'nı finalde Muhafızgücü'ne üstünlük sağlayarak kazanmıştı. Bundan sonra yapılan 24 kupa mücadelesinde 1993-1994, 1996-1997 ve 1998-1999 sezonlarında final oynayan Fenerbahçe, bu maçlarda rakiplerine yenilerek, kupayı müzesine götüremedi.

2009-2010 sezonunda, 10 sezon sonra kupada final oynayan Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 72-68 yenerek 43 yıl aradan sonra kupayı kazandı. Sarı-lacivertliler, 2010-2011 sezonunda finalde Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 mağlup ederek, 3. kez kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe Ülker, en son 2012-2013 sezonunda Eskişehir'de oynanan finalde Galatasaray Medical Park'ı 63-57 yenerek kupada şampiyonluk yaşamıştı.

Bursa'da FIAT'ın sponsorluğunda gerçekleşen 32. Türkiye Kupası'nın finalinde Darüşşafaka Doğuş'u 67-65 yenme başarısını gösteren Fenerbahçe, kupayı 5. kez müzesine götürdü.

Diğer finalist Darüşşafaka Doğuş'un ise ikinci finalinde de kupaya ulaşamadı. İlk kez 2001-2002 sezonunda final oynayan Darüşşafaka Doğuş, finalde Efes Pilsen'e 78-74 yenilmişti.

Sıradaki Haber
FIAT Türkiye Kupası finaline doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz