Basketbol

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

20 Şubat 2015 Cuma 21:55 - Son Güncelleme 21 Şubat 2015 Cumartesi 00:25

Türkiye Kupası'nda Darüşşafaka Doğuş'u yenen Anadolu Efes finale adını yazdırdı.

Basketbolda, Royal Halı Türkiye Kupası'nda Darüşşafaka Doğuş'u 88-73 yenen Anadolu Efes finale yükseldi.

Anadolu Efes, finalde Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak.Final maçı Pazar günü saat 17.00'de oynanacak.

Maçın ilk sayısı Anadolu Efesli Doğuş Balbay'dan geldi. Müsbakanın ilk 5 dakikası 13-12 Anadolu Efes'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Anadolu Efes, farkı açmaya çalışsa da bundan başarılı olamadı ve ilk çeyreği 28-26 önde bitirdi.

İkinci periyodun ilk bölümünde Ersin Dağlı ile skoru 37-37'e getiren Darüşşafaka Doğuş, maça dengeyi getirdi. Yaklaşık 2 dakika boyunca takımlar sayı bulamadı. Periyodun kalan bölümünde Anadolu Efes, farkı 9 sayıya kadar çıkardı ancak Darüşşafaka Doğuş sonraki dakikalarda farkı erittti. Anadolu Efes, soyunma odasına 48-45 önde girdi.

Üçüncü periyotta perdeyi Anadolu Efes'ten Saric 3 sayılık atışla açtı. Bu çeyreğin ilk 5 dakikasında Darüşşafaka Doğuş üst üste top kaybedince, 10 sayı geriye düştü. Periyodun kalan bölümlerinde iyi savunma yapan, Perperoglou ve Saric ile dışarıdan sayılan bulan Anadolu Efes, çeyreği 68-57 önde tamamladı.

Son çeyrekte Anadolu Efes aradaki farkı korumasını bildi. Periyodun son 5 dakikasına 77-64 önde giren Anadolu Efes, karşılaşmadan da 88-73 galip ayrıldı.

Final biletini alan Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu.

Bu arada, maçın yıldızı Anadolu Efes'ten Perperoglou seçildi.

Salon: Karataş

Hakemler: Recep Ankaralı, Rüştü Nuran, Ahmet Ersan Ergüler

Darüşşafaka Doğuş: Farmar 10, Brown 7, Vidmar 10, Lucas 14, Shurna 5, Mehmet Yağmur, Seibutis 9, Ermal Kurtoğlu 6, Ersin Dağlı 7, Hüseyin Göksenin Köksal 5

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 6, Cedi Osman 5, Perperoglou 15, Krstic 14, Janning 10, Birkan Batuk 6, Saric 13, Lasm 9, Furkan Korkmaz 2, Heurtel 3, Mükremin Deniz Kılıçlı 5

1. periyot: 26-28

Devre: 45-48

3. periyot: 57-68

Potada maçın ardından

Ivkovic; "F.Bahçe ile oynayacağımız finalin bayram havasında geçmesini diliyorum"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Fenerbahçe Ülker ile oynayacakları Royal Halı Türkiye Kupası final maçının tüm basketbolseverler için bayram havasında geçmesini diledi.

Darüşşafaka Doğuş'u 88-73 yenerek, adını finale yazdıran Anadolu Efes'in Başantrenörü Ivkovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray Liv Hospital maçında 18 top kaybettiklerini ve bunun 11'nin uzun oyunculardan kaynaklandığını söyledi. Sabah bunun üzerinde çalıştıklarını ifade eden Sırp çalıştırıcı, "Buna rağmen ilk yarıda çok hata yaptık ve rakibimiz 45 sayı buldu" dedi.

İkinci yarıda ise maçın gereklerini yerine getirdiklerini anlatan Ivkovic, şöyle konuştu:

"Tek olumsuz nokta, çok hücum ribaundu vermemizdi. Bu karşılaşmada iki oyun kurucumuz da iyi bir oyun sergiledi. Thomas Heurtel 3 sayıda kalmasına karşın 7 asist yaptı ve oyunun da kontrolünü bizde tuttu. Fenerbahçe Ülker ile oynayacağımız final maçının tüm basketbolseverler için bayram havasında geçmesini diliyorum."

Kupayı geçen sene finalde kaybettiklerini hatırlatan Anadolu Efesli Birkan Batuk, "İnşallah bu sefer kazanacağız. Pazar günü bizi güzel bir maç bekliyor" diye konuştu.

Mahmuti: "Sertliğe istediğimiz şekilde cevap veremedik"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti ise Anadolu Efes'i tebrik ederek, "Sertliğe istediğimiz şekilde cevap veremedik. İyi bir takıma karşı kaybettik" dedi.

Maçın geneline baktıklarında, daha iyi oynamaları gerektiğine işaret eden Mahmuti, şunları kaydetti:

"Taşların yerine oturması lazım. Jordan Farmar'ın takıma yeni katılması, katkısı, adaptasyonu ve rol paylaşımının daha net olması gerekiyor. Anadolu Efes karşısında bunu yansıtamadık."

Sporculardan John Shurna ise maçın çok zor ve sert geçtiğini belirterek, "İlk yarıda takımlar birbirine yakın bir oyun sergiledi. Ancak ikinci yarıda rakibimiz dış atışlarla galibiyete ulaştı" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
İşte yarı final eşleşmeleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz