Basketbol

FIAT Türkiye Kupası finaline doğru

20 Şubat 2016 Cumartesi 14:04 - Son Güncelleme 20 Şubat 2016 Cumartesi 12:11

Türkoğlu: "Çok iyi bir final maçı izleyeceğimize inanıyorum"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu, FIAT Erkekler Türkiye Kupası'nda finale kalan Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş takımlarını tebrik ederek, "Pazar günü çok iyi bir final maçı izleyeceğimize inanıyorum" dedi.

Türkoğlu, Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş arasında finalin oynanacağı TOFAŞ Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ve Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti'yle katıldı. Finale kalan Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş takımlarına yarınki maç için başarılar dileyen Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Diğer takımlar da ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Finale kalan iki takımı da kutluyorum. Çok iyi bir final maçı izleyeceğimize inanıyorum. Tüm Bursalı basketbolseverleri maça bekliyoruz. İnşallah zevkli bir maç olur, finali izlemeye gelenler keyif alırlar. İyi olan kazansın."

Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak da final maçı biletlerinin tükenmek üzere olduğunu ifade etti.

- Finalist takımların başantrenör ve kaptanlarının görüşleri

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, finale yükseldikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Çeyrek final ve yarı final maçlarının çekişmeli geçtiğini vurgulayan Obradovic, "Çekişmeli maçlar taraftarların hoşuna gidiyor. Finalde iki güçlü takımın mücadelesi olacak. Tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise kupayı kazanmaktan başka düşüncelerinin olmadığını anlattı.

Melih Mahmutoğlu, Darüşşafaka Doğuş'un iyi takım olduğuna dikkati çekerek, "Finale kaldığımız için çok mutluyuz. Kupayı almak için geldik. Keyifli ve güzel maç olacaktır. Kupa hedefiyle başladık. Bu hedefe ulaşmak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti ise mükemmel bir organizasyonda finale kaldıklarını belirtti.

Mahmuti, şunları kaydetti:

"Turnuvada sürpriz maçlar oynandı. Son çeyrekte, dakikalarda hatta saniyelerde takımlar elendi. Fenerbahçe ile finale kaldık. Bunun hem keyfini hem de heyecanını yaşamak istiyoruz. Yarın aynı inançla oynayıp kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız."

Darüşşafaka Doğuş'un takım kaptanı Ender Arslan da finalde Avrupa'nın en organize takımına karşı mücadele edeceklerine değinerek, kupayı müzelerine götürmek istediklerini ifade etti.

- Taraftara hediye otomobil

FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, böylesine önemli bir organizasyona katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

TOFAŞ'ın köklü bir basketbol geleneği bulunduğuna işaret eden Aytaç, özellikle basketbolun altyapısına önemli katkılar sağladıklarına değindi.

Aytaç, final maçı öncesi ve devre arasında basketbolseverler için sürprizler hazırladıklarını dile getirerek, "Finalin devre arasında şovlar var. Orta sahadan atışlar olacak. Orta sahadan basket atma başarısını gösteren bir seyirciye, yakın zamanda piyasaya sürdüğümüz Egea hediye edeceğiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
''Finale yükseldiğimiz için mutluyuz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz