Basketbol

Pınar Karşıyaka hala "rüya"da

10 Şubat 2014 Pazartesi 13:08 - Son Güncelleme 10 Şubat 2014 Pazartesi 13:13

Tamer Ustaoğlu, Bizim kupaya ulaşmamız basketbol mucizesidir.

Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götüren Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Bizim kupaya ulaşmamız basketbol mucizesidir, bu spor tarihinde ender gözüken bir başarıdır" dedi.

Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, dünkü çok heyecanlı ve sert geçen müsabakanın ardından hala rüyada olduklarını, onlarca tebrik telefonu aldıklarını ancak yaşadıklarının rüya mı gerçek mi olduğunu fark edemediklerini söyledi.

Türkiye Kupası'nı kazanmalarının sadece Karşıyaka Spor Kulübü için değil aynı zamanda İzmir için de önemli bir başarı olduğunu kaydeden Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu başarı şehrin tanıtımı, morali açısından da çok önemli. Pınar Karşıyaka olarak son yıllarda yakaladığımız başarıyı kupa ile taçlandırdık. Bundaki en önemli etken, buna yönetimin, sporcuların, teknik heyetin ve taraftarın inanarak hareket etmesi oldu. Ankara'da çarşamba gününden bu yana her şey olumlu geçti. Takım olarak inanmıştık. Ben Türk Telekom maçından çok korkuyordum. Çünkü rakibimiz iyi kadrosuna rağmen istediği sonuçları alamamıştı ve kupada ev sahibi konumunda mücadele ediyordu. O maç kazandıktan sonra inancım daha da arttı"

Ustaoğlu, yarı finalde Fenerbahçe Ülker karşısında çok üstün bir mücadele ortaya koyduklarını ve rakiplerini "çaresiz" bıraktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Finalde rakibimizin Anadolu Efes olması, maçın gergin geçmemesi nedeniyle bizim açımızdan avantajlı oldu. Taraftar üstünlüğü bizdeydi ve inanılmaz destek aldık. Arkamızda duran tüm camiaya teşekkür ediyorum. Ondan sonra yaşadıklarımız hala rüya gibi. Lig ve Cumhurbaşkanlığı kupalarımızın yanına Türkiye Kupası'nı da ekledik. Artık bu 3 kupayı birden kazanan ender takımlarından bir tanesiyiz."

Pınar Karşıyaka olarak bu süreçte ana sponsorları dışında aldıkları desteğin çok az olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Artık İzmir, bu takımın aslında çok çok fazlasını yapabileceğini gördü. Kupaya uzandığımız yolda mağlup ettiğimiz Banvit, Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes gibi takımların bütçeleri bizden 5 ila 30 kat arasında yüksek. Bazı takımların başantrenörlerine ödedikleri ücretler bizim takım maliyetimize eşti. Rotasyon gücümüz ortada, biz 8 oyuncuyla maçı tamamlarken, rakiplerimiz 12 oyuncuyla mücadele edebiliyor. Bizim kupaya ulaşmamız basketbol mucizesidir, Bu spor tarihinde ender gözüken bir başarıdır. Rakiplerimizle aynı şartla mücadele etmiyoruz. Bu kupa sevinicini yaşadıktan sonra şapkamızı önümüze koyup, gelecek sezon ne yapacağımıza karar vermemiz lazım."

Ustaoğlu, çarşamba günü ULEB Avrupa Kupası'nda Alman temsilcisi Ratiopharm Ulm'u konuk edeceklerini, pazar günü de ligde Anadolu Efes'le İzmir'de karşılaşacaklarını bildirerek, muhtemelen Anadolu Efes maçı öncesinde bir kupa töreni yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Sıradaki Haber
Kaf Kaf, müzedeki eksiğini tamamladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz