Basketbol

Yarı finale fark atarak çıktı!

18 Şubat 2015 Çarşamba 19:35 - Son Güncelleme 19 Şubat 2015 Perşembe 01:05

Türkiye Kupası'nda Banvit'e fark atan son şampiyon P.Karşıyaka, yarı finalde...

Basketbolda, Royal Halı Türkiye Kupası'nda Banvit'i 89-64 yenen Pınar Karşıyaka yarı finale yükseldi. Banvit'e 35 sayı fark atan kupanın son şampiyonu, bu skorla rakiplerine adeta gözdağı verdi.

Karşılaşma için salona giren sporcular, üzerinde "Özgecan Aslan Hepimizin Acısı" yazılı pankartla sporseverleri selamladı.

Karşılaşmada ilk sayıları Pınar Karşıyaka üretti. Maçın ilk 2 dakikasında takımlar sayı bulmakta güçlük çekti. İlk periyodun tamamlanmasına 75 saniye kala kırmızı-yeşilli ekip, 19-13 öne geçti. İlk periyot Pınar Karşıyaka'nın 23-18 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyotta ise perdeyi Barış Hersek'in 3 sayılık atışı açtı. Bu periyotta geçen yıl kupayı müzesine götüren Pınar Karşıyaka farkı açmaya başladı. Müsabakanın 15. dakikası İzmir ekibinin 38-23 üstünlüğü ile geçildi. Devrenin kalan bölümlerinde de farkı korumayı bilen Pınar Karşıyaka, soyunma odasına 46-30 önde gitti.

Üçüncü periyota da yine İzmir ekibi 3 sayı bularak başladı. Pınar Karşıyaka, Banvit'in kaybettiği topları iyi değerlendirerek, maçın son 15 dakikası 62-34 önde girdi. İzmir ekibi, 2 dakika sayı bulmakta güçlük çekince Banvit, farkı eritmeye çalıştı. Buna rağmen farkı koruyan Pınar Karşıyaka, son çeyreğe 71-47 önde girdi.

Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Pınar Karşıyaka, Banvit'i 89-64 mağlup etti. Pınar Karşıyaka, bu sonuçla yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Salon: Karataş

Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Mehmet Keseratar, Altuğ Köselerli

Pınar Karşıyaka: Palacios 10, Strawberry 9, Dixon 18, Gabriel 10, Diebler 17, Barış Hersek 6, İnan Koç 2, Erkan Veyseloğlu 5, Yunus Emre Sonsırma 3, Ceyhun Altay, Cemal Nalga 6, Soner Şentürk 3

Banvit: Rowland 9, Davis, Mejia 3, Simmons 7, Dragicevic 1, Baron 14, Şafak Edge 7, Berkay Candan 8, Tolga Geçim, Veremeenko 13, Can Maxim Mutaf 2

İlk periyot: 23-18

Devre: 46-30

3. Periyot: 71-47

İŞTE KAF-KAF'IN ZAFER POZU...

Sarıca: "Mutluyuz ama bizim daha büyük hedeflerimiz var"

Royal Halı Türkiye Kupasında Banvit'i 89-64 yenen Pınar Karşıyaka'da, başantrenör Ufuk Sarıca, yarı finale kaldıkları için mutlu olduklarını ancak daha büyük hedefleri bulunduğunu söyledi.

Sarıca, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupanın son şampiyonu olduklarını hatırlattı. Banvit karşısında çok net bir galibiyet aldıklarını ifade eden Sarıca, şöyle konuştu:

"Oyun disiplininden kopmayıp, başarılı olduk. Yarı finale kaldık, mutluyuz ama bizim daha büyük hedeflerimiz var. O yüzden bunun devamını getirmeliyiz. Bunun için çaba göstereceğiz. Umarım devamını da getirebiliriz."

Banvit cephesi

Banvit Başantrenörü Zoran Lukiç ise rakiplerini kutlayarak, maçı ikinci periyotta kaybettiklerini belirtti.

Pınar Karşıyaka'nın performansını çok iyi bulduğunu dile getiren Lukiç, "Rakibimizin maç boyunca kazanma arzusu ve mücadelesi her takımda olması gereken şeylerdi. Galibiyeti bizden çok istedikler. Haklı bir galibiyet aldılar" diye konuştu.

Sıradaki Haber
İşte Türkiye Kupası'nın programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz